Sakla selts valmistub saialaadaks

Sakla selts valmistub saialaadaks

 

Sakla seltsi traditsiooniline igakevadine saialaat toimub tänavu laupäeval, 19. mail Sakla kiigeplatsil. Ettevalmistustööd selleks algasid juba varakevadiste seltsimaja ümbruse ja kiigeplatsi heakorratöödega.

Seltsi üheks eesmärgiks ongi seltsimaja juures olev kahe hektari suurune maa-ala kooskäimiskohana kenasti korras hoida. Samas on telkimisplats turistidele.

Seltsi eestvedaja Linda Raadi sõnul on Sakla seltsi liikmetel hea koostöö Valjala vallavalitsuse ametnikega.

Selts püüab omalt poolt koos külarahvaga anda parima, et hoida hoonete ümbrus korras. Külaelanikele pakub selts kevadeks ja suveks võimalikult kirevat kultuurikava. Valjala valla kevadlaat Sakla saialaadana lehekuu kolmandal laupäeval on esimene suurem üritus.

„Laat tuleb nagu laat ikka. Kõigil on võimalus müüa ja osta istutustaimi. Suures valikus pakutakse saia- ja leivatooteid. Laadalisi tuleb lõbustama ka naljamees. Püüame imiteerida kunagist eestiaegset laata, kus müüdi laadasaia ja -leiba ning esines laadatola,” rääkis Linda Raad.

Laadal valitakse välja maitsvaim ja nägusaim sai ning selle tegijale omistatakse Kuldpagari tiitel. Küsitluslehte täites on igal laadalisel võimalik selles valikus kaasa rääkida.

Toimub ka saia-leiva loterii, kus iga loos võidab. Peavõiduks on tort.
Korraldajad soovivad kaubapakkujailt eelinfot. „Palume kõiki, kes soovivad tulla müüma taimi, lilli, mahetoodangut, tööstuskaupu või lemmikloomi, anda endast teada Sakla raamatukogusse telefonil 45 95 825,” teavitas seltsi esimees. Laadapäeval on seltsimajas avatud ka kolhoosikorra muuseum, vanade raadiote ja televiisorite väljapanek ning käsitööekspositsioon.

Tuleval aastal selgitatakse Sakla kevadlaadal parim leib. „Sooviksime, et müügile toodaks ka kodus küpsetatud leiba, saia ja kooke,” ütles Linda Raad.

Sakla seltsi suveplaanidesse mahub veel jaanipäeva pidamine ja Saaremaa esimese kolhoosi 60. aastapäeva paroodiline tähistamine.

Print Friendly, PDF & Email