Saarlased osalesid Eesti ühistegevuse juubelil

Saarlased osalesid Eesti ühistegevuse juubelil

 

Neljapäeva õhtul osalesid Saaremaa Tarbijate Ühistu esindus, ETK koostööpartnerid Saare maakonnast ja säästukaardi kauaaegsed kliendid Tallinnas Radisson SAS hotellis Eesti ühistegevuse 105. aastapäeva ja Eesti Tarbijateühistute Keskühistu 90. aastapäeva tähistamisel.

Pidulikul sündmusel oli kohal ka Eesti vabariigi eelmine president Arnold Rüütel.

Peokõnes andis keskühistu juht Rein Sepp ajaloolise ülevaate ühistegevusest Eestis, rääkis tarbijate ühistute osast meie kaubanduse arengus ja tänas kokkutulnuid. Staažikamaid ja auväärsemaid ühiskaubandustegelasi autasustas Sepp teeneteplaadiga – ETK Oskariga. Mõned päevad tagasi sai samasuguse teeneteplaadi omanikuks Saaremaa Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Peeter Kilumets, kes tähistas oma 50. aasta tööjuubelit STÜ-s.

Teeneteplaadi ja sünnipäevakingituse ETK-lt võttis vastu ka Arnold Rüütel, kes Eesti vabariigi taassünni aastatel aitas kaasa ühiskaubandusorganisatsiooni jätkamisele. Ansambel Karavan laulis lugupeetud riigimehele sünnipäevalaulu.

Eesti Tarbijateühistute Kesk-ühistu (ETK) on vanim ja suurim jaekaubanduse vallas ühiselt tegutsev grupp. ETK liikmeteks on 23 tarbijate ühistut, kokku üle 60 000 liikmega.

ETK grupi liikmesühistutele kuulub umbes 450 kauplust üle Eesti.

Print Friendly, PDF & Email