Brittidel õigus teada saada oma kolleegide palga suurust

Aprillikuus hakkas Suurbritannias kehtima seadus, mille kohaselt on uduse Albioni ettevõtete ja asutuste töötajatel õigus teada saada oma kolleegide töötasu suurust. See seadus hakkas kehtima koos uue soolise võrdõiguslikkuse seadusega, kirjutas ajaleht The Daily Mail.

Uue seaduse raames on tööandjad kohustatud avalikustama töötasude suuruste vahe, mis tekib soolisest erinevusest. Eksperdid prognoosivad, et uus seadus võib endaga kaasa tuua suhete halvenemise töökollektiivides ja töövaidluste arvu järsu suurenemise.

Tõsi, hetkel laieneb seadus vaid avaliku sektori ettevõtetele, kuid valitsusallikad väidavad, et üsna pea rakendatakse seda ka erasektorisse kuuluvate ettevõtete suhtes.

Seadusandlus, mis peaks tagama töötasu saamisel soolise võrdõiguslikkuse, kehtib Suurbritannias juba 1970-ndatest aastatest alates. Paraku näitas reaalne statistika, et naised teenivad Suurbritannias ühe töötunni jooksul meestest ligi 17% vähem. Londoni ametivõimud loodavad, et uus seadus aitab soolise võrdõiguslikkuse põhimõtet ellu viia senisest paremini.

Print Friendly, PDF & Email