Air Baltic korvab lennuliiniga lätlastele saarte puudumist

Air Baltic korvab lennuliiniga lätlastele saarte puudumist

 

Kui maad mööda jõuab Riiga heal juhul viie tunniga, siis reis lennuliinil Riia–Kuressaare kestab ainult 45 minutit.

Seda tõestas külalistele Air Balticu, Saare maavalitsuse ja Saaremaa Spaa hotellide korraldatud näidisreis.

Firma asepresident Gregory Pomerantsev tõi liini ühe avamispõhjusena ka fakti, et nüüdsest avaneb lätlastel hea võimalus külastada lähedal asuvat saart, seda enam et lätlastel endil saari ei ole.

Maakonna suurima spaahotellide keti juhataja Toivo Ast ütles, et kuna seniste suurklientide soomlaste arv Eesti spaahotellides on vähenemas, tuleb otsida uusi kliente. Sellele aitab kaasa ka eile kolmanda liinilennu Riia–Kuressaare teinud Air Balticu Fokker-50 tüüpi lennuk. „Idee iseenesest sündis eelmise aasta augustis, selle ajel edastasime oma soovi ja mõtted Läti transpordiministrile. Märtsis saime Air Balticu poolse kinnituse, et liin avatakse,” rääkis Ast asjade arenemisest.

„Riia valik oli täiesti loogiline. Läti on ikkagi meie lähinaaber ja lätlaste huvi meie vastu on suur,” selgitas Toivo Ast liini lähtekoha valikut. Tema sõnul tuleb lisaks võimalusele võõrustada rohkem lätlasi vaadata liini avamist ka avarama pilguga. „Oleme teavitanud avanenud võimalusest oma Saksamaa partnerit, kes on huvitatud sellest, et kliendid saaksid jätkata reise kasutades Riia lennujaama ja seda liini.”

Esimest korda Riia–Kuressaare liiniga tutvunud Saare maavanem Toomas Kasemaa toonitas liini kasulikkust meie maakonna turismimajandusele ja Riia kui majanduskeskuse võimaluste rohkust. Maavanem lisas, et uus lennuliin pakub saarlastele kindlasti palju rohkem võimalusi ise reisida, kuna Riia lennujaamast läheb umbes kolm korda rohkem lennureise laia maailma kui Tallinna lennujaamast. „See, et lennuliin korralikult käima läheb, on nii 50-50 võimalustega. Aga ma loodan parimat,” ütles maavanem, kes tunnistab Riia liini endale südamelähedaseks, kuna tema sõjaväeteenistus möödus Lätis.

Kuressaarega tutvuma lennanud Air Balticu asepresident müügi alal Gregory Pomerantsev ütles Kuressaare lennujaamas toimunud pressikonverentsil, et liin on kindlasti kasulik, kuna spaahotellinduse ja rekreatsioonitrendid on maailmas tõusuteel. Uus liin annab inimestele võimaluse puhata Saaremaal.

Lennud liinil Riia–Kuressaare toimuvad kaks korda nädalas.

Print Friendly, PDF & Email