Täna saabub Saaremaale Taani suursaadik

Täna saabub Saaremaale Taani suursaadik Kristen Geelan koos Bornholmi saare esindajatega, et osaleda kolmapäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimuval seminaril „Kohalike omavalitsuste reform Bornholmi saare näitel”.

Homme ennelõunal kultuurikeskuses toimuva seminari eesmärk on tutvustada Bornholmi saarel läbi viidud reformi, mille käigus ühendati sealsed omavalitsused ühtse juhtimise alla. Praegu on Bornholmil – nagu ka Läänemere suurimal saarel Gotlandil – vaid üks omavalitsus.

Taani poolt esinevad konverentsil ettekannetega suursaadik Kristen Geelan; Bornholmi regionaalse linnavalitsuse direktor ja B7 juhatuse esimees Jørgen Kvist, kes räägib teemal „Taani kohalike omavalitsuste reform ja Bornholmi regionaalne kogemus”, ning Bornholmi regionaalse omavalitsuse juht ja B7 president Bjarne Kristiansen, kes kõneleb teemal „Poliitiline hinnang Taani kohalike omavalitsuste reformi protsessile ja tulemustele”.

Eesti poolt võtavad sõna Saare maavanem Toomas Kasemaa, Kuressaare linnapea Urve Tiidus ja abilinnapea Urmas Sepp.

Print Friendly, PDF & Email