Koolireise Peterburgi ei tule

Koolireise Peterburgi ei tule

 

Seoses Eesti ja Venemaa vahelise äreva poliitilise olukorraga, jätavad paljud koolid ära õpilasekskursioonid idanaabrite juurde.

Kihelkonna põhikooli üheksanda klassi juhataja Enda Torga sõnul otsustati Peterburgi planeeritud lõpureis ära jätta ja asendada sõiduga Leetu. „Reisibüroost öeldi, et nädalavahetusel ühe rühmaga Peterburis käies oli kõik rahulik olnud, aga nad ei anna mingeid garantiisid,” selgitas Torga, miks lapsevanemate südamerahuks uus sihtkoht valiti.

Alternatiivi Peterburile otsivad huvijuhi Diana Õuna sõnul ka Saaremaa ühisgümnaasiumi 9.A klassi õpilased. Sama kooli abiturientidel jääb ära lõpureis Moskvasse. „Sügisel arutasime, kuhu võiks sõita. Vene keele õpetajana oli mul hea meel, et valiti Moskva,” rääkis Õun. Tema sõnul on reisibüroole saadetud päring uue reisi saamiseks, kuid veel ei ole teada, kas vastavas hinnaklassis ja eelistatud ajal on midagi pakkuda.

Samuti on hetkel kõikides maakondades ära jäetud haridus- ja teadusministeeriumi poolt 8. klassi õpilastele korraldatavad kultuurireisid Peterburgi. Ministeeriumi esindaja Priit Simsoni sõnul on reisid edasi lükatud, kuid loodetavasti toimuvad sügisel.

„Lastega pole mõtet riskida,” kommenteeris reisi ärajäämist Saare maavalitsuse haridusosakonna juhataja Raivo Peeters.

Kultuurireisi Saare maakonna poolne organisaator Kuressaare Vanalinna kooli õpetaja Tatjana Truuväärt avaldas lootust, et kui 9. mai paiku riigis mingeid suuremaid probleeme ei ole ja olukord normaliseerub, siis ehk võib reis ka veel toimuda. „Hetkeseisuga jääb 30. mail algama pidanud reis ära,” märkis Truuväärt, lisades, et reisile on registreerunud 44 õpilast ja neli õpetajat kuuest Saaremaa koolist.

Välisministeerium soovitab kõigil Venemaale reisijatel kaaluda kavandatud reisi vajalikkust.

Print Friendly, PDF & Email