Saarlased ei kipu abipolitseinikuks ja kaitseliitlaseks (1)

Viimastel päevadel on Eestis järsult kasvanud nende inimeste arv, kes on end abipolitseiniku kandidaadiks registreerinud. Eilse pärastlõunase seisuga ei olnud Saaremaal keegi end abipolitseiniku kandidaadiks registreerinud.

Lääne politseiprefektuuri avalike suhete büroo juhataja Kaja Kukk ütles kogu Lääne prefektuuri haldusalalt – siia kuulub viis maakonda, Pärnumaa, Raplamaa, Järvamaa, Saaremaa ja Hiiumaa – on neil päevil end abipolitseinike kandidaadiks registreerinud veidi üle 20 inimese.

„Praeguse seisuga pole me Saare maakonnast mitte ühtegi sooviavaldust saanud,” lisas ta. Abipolitseinikuks astuda soovijad võivad end registreerida Pärnus asuva Lääne politseiprefektuuri keskuse telefonil 444 6427. Helistada võib ka Kuressaare politseijaoskonna personalitöötaja telefonil 454 9725.

Viimaste päevade jooksul on Eestis abipolitseinikuks saamise vastu huvi üles näidanud üle 1 300 isiku. Kõikide sooviavaldajate tausta kontrollitakse ning kursusele kvalifitseeruvate kandidaatidega võetakse ühendust. Politsei tänab Eesti elanikke aktiivse huvi ülesnäitamise eest.

Isamaa ja Res Publica Liidu liider Mart Laar kutsus reedel kõiki eestimeelseid mehi ja naisi astuma Kaitseliitu või hakkama abipolitseinikuks. Riigikogu ees peetud kõnes pöördus Laar Toompea malevkonda kuuluvate riigikogu liikmete poole, registreerida ennast Toompea lossi kaitseks, kuna ka parlamendihoone vajab kaitset. “Tahaksin siin esineda üleskutsega iga mehe ja naise poole astuda Kaitseliitu, registreerida ennast abipolitseinikuks,” rääkis Laar.

Kaitseliidu Saaremaa malevast öeldi, et vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooniga ühineda soovijaid eilse seisuga ei ole olnud.

Print Friendly, PDF & Email