Ooperipäevade saatus selgub mai keskel

Eile toimus järjekordne Kuressaare ooperipäevade korraldamisega seotud võlgade teemaline kohtumine, millel osalesid ooperipäevade võlausaldajad, abilinnapea Argo Kirss, linnavolikogu kultuurikomisjoni esindaja Bruno Pao ja MTÜ Operfest juht Mariliis Toon.

Võlausaldajate esindaja, reisibüroo Mere omaniku Angela Nairise sõnul oli eesmärgiks saada vastuseid eelmisel kohtumisel võlausaldajate poolt MTÜ-le esitatud ettepanekutele.

Kohtumise tulemusel teatasid võlausaldajad, et 14. mai on tärmin, mil otsustatakse, kas Kuressaare ooperipäevad 2007 toimuvad või ei toimu.

Nairis möönab, et otsustamine ei saa olla nende pädevuses, kuna korraldaja on MTÜ Operfest, kuid märkis samas erinevatele juriidilistele võimalustele vihjates: „Meie käes on võimalus lasta üritusel mitte toimuda.”
Konkreetne kuupäev on Nairise sõnul valitud seepärast, et arvatavasti toimub sel päeval Kuressaare linnavolikogu kultuurikomisjoni kokkusaamine. „Nemad tahavad ka teada, mis toimub, kuna linn on eraldanud üritusele raha,” ütles Nairis.

MTÜ Operfesti juht Mariliis Toon loodab, et olukord laheneb. „Me ei saa võtta üle Saaremaa Muusikahariduse SA kohustusi,” kuid nad saavad võlgade tasumisele kaasa aidata, täites MTÜ Operfest ja Saaremaa Muusikahariduse SA vahel sõlmitud Kuressaare Ooperipäevade kaubamärgi rendilepingut.

Print Friendly, PDF & Email