Nädalavahetusel sõidetakse Tallinna rallit

4.–5. mail toimub 24. rahvusvaheline Tallinna ralli, mis on Eesti meistri- ja karikavõistluste teine etapp sõiduautodele, Eesti karikavõistluste esimene etapp veoautodele ja Balti karikavõistluse avaetapp.

Ralli algab Tallinnas Vabaduse väljakult reede õhtul kell 18.30, kui on kavas üks kiiruskatse pealinna südames. Teisel võistluspäeval läbivad sõitjad Märjamaa ümbruses kokku üheksa kiiruskatset. Esimene võistlusauto lõpetab ralli kell 18.40 Tallinnas.

Võidusõidul, kus osaleb ligi 170 ekipaaži, on esindatud kümne riigi autosportlased. Saarlastest teevad ralli autoroolis kaasa Ott Tänak, Einar Laipaik, Henry Ots, Reiko Lempu, Rando Turja, Kristjan Lüüding, Einar Soe ja Kaljo Sadam.

Hooaja esimesel etapil E8 klassis võiduni jõudnud Lembit Soe ja Ahto Pihlas seekordsel võistlusel aga liidrikohta ei kaitse.

Soe ütles Oma Saarele, et ei saa rallist osa võtta tervislikel põhjustel.
“Vaatama lähen ikka ikka,” sõnas rallisõitja, kes lubab ees ootaval võistlusel pöialt hoida Saaremaa ralliklubi Sar-Tech Motorsport ridades võistlevale ekipaažile Ago Ahu – Kalle Ahu, kellel seekordsel rallil täitub kümme aastat debüüdist sportlikul autorallil.

Print Friendly, PDF & Email