Vessel võidutsesid Kihelkonna poisid ning Orissaare ja Kärla tüdrukud (1)

Läinud nädalavahetusel Leisi vallas toimunud noorte kotkaste ja kodutütarde traditsioonilisel matkamängul Vesse 2007 võidutsesid Läänemaa ja Kihelkonna noorkotkad ning Orissaare ja Kärla kodutütred.

Kaitseliidu Saaremaa maleva noorteinstruktori Heimar Põllu sõnul võttis kaks päeva kestnud võistlusest osa 11 noorte kotkaste ja kodutütarde võistkonda, enamus neist meie maakonnast, kuid kohal oli ka kaks rühma Läänemaalt.

Võistlejatel tuli läbida 30 kilomeetri pikkune võistlustrass, mis läbis kontrollpunkte, kus kontrolliti võistlejate teadmisi metsatarkustest, esmaabist jne. Võistkonnad pidid retkel toime tulema stardist kaasavõetud vahenditega ja kõrvalise abita. Võistkonnad pidid liikuma varjatult, et mitte jääda „vaenlase” kätte. Kokku oli Põllu sõnul koos vastutegutsejatega metsas 75 inimest.

Ehkki parimaks tunnistati Haapsalu piirivalve rühm, läks rändkarikas siiski Kihelkonna poistele. Neile järgnesid Kärla 2. ja Kärla 1. võistkond.

Tüdrukutest olid parimad Orissaare ja Kärla segavõistkond, Kahtla ja Mustjala rühmad. Läänemaa kodutütred lõpetasid neidude üldarvestuses teisel kohal.

Print Friendly, PDF & Email