Rootslased avasid eile kunstistuudios kohvibaari

Rootslased avasid eile kunstistuudios kohvibaari

 

Eile avas Saaremaa kunstistuudios Kuressaares uksed kohvibaar C.coffee, mille menüüs on kirjas üle kolmekümne kohvisordi. Lisaks mõnda sorti teed, suupisteid ja salateid.

Kuressaares elava rootslasest kohvikuomaniku Per-Erik Kniefi sõnul on tegemist teise kohvikuga loodavast ketist. „Eesmärk on avada järgmise kolme aasta jooksul 175 kohvikut 12-s Euroopa ja Aasia riigis,” tutvustas Knief plaane. Esimene kohvik avati Göteburgis kaks aastat tagasi.

C.coffee firma peadirektori Marcus Dahlgreni sõnul on loodud brändi taga kvaliteetsed kohvioad, hea tehnika, oskuslikud kohvimeistrid. „Tahame pakkuda kõikidele inimestele parimat kogemust,” kinnitas Dahlberg.

Tulevikus on mehe sõnul plaanis pakkuda ka kohvi koju, kontorisse või üritusele tellimise võimalust. Lisaks töötatakse uudse kliendikaardi suunas – kaarti läbi masina lüües näeb teenindaja ekraanilt, mida on klient varem kohvikust ostnud, samuti saab kaardile laadida raha.

Per-Erik Kniefi sõnul ei ole kogu kohvikuketi kontseptsioon veel paigas. „See valmib augustiks,” märkis ta. Kuressaares avatud kohvik on nn proovikohvik, et teada saada klientide eelistusi ja soove. „Septembris teeme ümber ka kogu kujunduse,” lubas Marcus Dahlberg.

Kohvimeistri ametit peab uues kohvibaaris Roland Veberson, kes pruudi pärast Paidest Saaremaale kolis. Vebersoni sõnul ei ole nende kohvik mõeldud vaid turistidele, vaid kõikidele möödaastujatele. „Siia ei jääda kauaks istuma, tullakse sisse, rüübatakse tass kohvi ja minnakse edasi,” põhjendas Veberson minimalistlikku sisekujundust.

Suureks plussiks on seintel rippuvad kunstigalerii taiesed, kuid kohvimeistri sõnul mingit erilist seost kohvikul ja galeriil ei ole. Kunstistuudio perenaise Anne Tootmaa sõnul soovis galeriis kohviku avada üle kolme-kümne ärimehe. Tema valik langes Kniefile ja C.coffeele, kuna hea kohv käib kunsti juurde ning Kniefi kontseptsioon ei sega ka kunstikooli tegemisi.

Roland Vebersoni kaksikvend Robert tegeleb espressomasinate müügiga. „Kohvik ongi masinatele reklaamiks,” rääkis Robert Veberson.

Noormehed kinnitavad, et iga visiidiga kohvibaari saab inimene huvitavaid teadmisi kohvimaailmast. „Toidud on lisand kohvile, mitte kohv lisand toitudele,” selgitavad mehed kohvibaari ideed.

C.coffee ametlik avamine toimub 5. mail, mil lisaks kvaliteetsele kohvile saab kaasa hea tuju ja elamuse, lubab Roland Veberson ning mainib, et suuremad üllatused on tulemas sügisel.

Eile avati Saaremaa kunstistuudios ka Laine Kunnberg-Bortnikovi värvikirev akrüülmaalide näitus “Lilled sünnipäevaks”.

Print Friendly, PDF & Email