Merispordiseltsis käib „võidurelvastumine”

Merispordiseltsis käib „võidurelvastumine”

 

Hooaega alustava Saaremaa Merispordiseltsi (SMS) liikmed soetavad sel aastal kolm täiesti uut ja arvatavasti ka kolm kasutatud avamerejahti.

Soetatavad uued jahid on Prantsuse firmade toodang. Dufour 40 ja First 34,7 tüüpi jahid on vastavalt 12 ja 11 m pikkused. Dufour 40 tüüpi jahi soetanud meeskonna liikme, Saare maavanema Toomas Kasemaa sõnul tellitakse jahte Prantsusmaalt, kuna sealne hinna ja kvaliteedi vahe on parem kui näiteks Saaremaal toodetavatel jahtidel. Kaptenid, kes uutel alustel seilama hakkavad, on Tiit Sarapuu Dufour 40 tüüpi jahil ning Andres Toom ja Mart Tamm Beneteau First 34,7 tüüpi alusel.

Suurima uue jahi ristinimeks on saanud Sophia (pildil) ja alus ootab Roomassaares purjesid, mis peaksid mai alguses tehasest ka saabuma. Toomas Kasemaa sõnul soetati uus jaht põhjusel, et endine alus Mercurius oli rendijaht ja läks lihtsalt teisele rentnikule. Sophia meeskond, kuhu kuuluvad peale Kasemaa kapten Tiit Sarapuu, Kai Laanmets, Renno Tammleht, Margus Männik, Marek Pihelpuu, Märten Vaikmaa ja Jaanus Tamkivi, on Mercuriusega avamereregattidel häid kohti saavutanud. Võidetud on isegi Eesti meistritiitel. Nüüd üritab meeskond ka uue jahiga sama edukas olla, kuigi jahi heasse sõidukorda saamine ei ole Kasemaa sõnul niisama lihtne.

SMS kommodoori Margus Hieti sõnul on suurim muutus sel aastal, et võistlustel on eraldi nn suurte ja väikeste jahtide stardirühmad. Hooaeg algab traditsiooniliselt 12. mail Heiti Rebase regatiga. Nagu eelmistelgi aastatel on enamik eesootavaid üritusi juba teada-tuntud: toimuvad Kuressaare linna meistrivõistlused ja Saare maakonna meistrivõistlused avamerepurjetamises, samuti Ruhnu regatt ja Roomassaare Harbour Cup. SMS jahid osalevad kindlasti ka Muhu väina regatil, mis sel aastal lõpeb Roomassaare sadamas. Samuti osaletakse Läänemere suurimal, Gotland Runt regatil ja regattidel Lätis ja Leedus.

Print Friendly, PDF & Email