Eesti dividendimiljonäride edetabelit juhib saarlane Märt Vooglaid

Eesti dividendimiljonäride edetabelit juhib saarlane Märt Vooglaid

 

19. aprilli Eesti Ekspress oli pühendatud Eesti rikastele – ajaleht avaldas oma iga-aastase 500 nime sisaldava Eesti suurimate dividendisaajate edetabeli ning kuhjaga lugusid Eesti jõukuritest. Kuna dividend on see osa ettevõtte kasumist, mis aktsiate omanikele perioodiliselt välja makstakse, ei leidu selles tabelis nende varakate inimeste nimesid, kes teenitud kasumi välja võtmata jätsid.

Tänavuse edetabeli etteotsa paigutas Ekspress Saaremaalt pärit 38-aastase kinnisvaraärimehe Märt Vooglaiu, kelle ettevõtetest välja võetud kasumiosa suurus on 75 miljonit krooni.

Neljandal kohal on dividendimiljonäride esikümnes 54-aastane saarlasest investor Tõnis Palts, kes oma ettevõtete teenitud kasumist võttis välja 40 miljonit krooni.

Saaremaalt pärit ettevõtjatest mahtusid dividendivõtjate edetabelis esimese saja hulka ka kinnisvarafirma Arco Vara üks omanikest Richard Tomingas (33.–39. koht) 10 miljoni krooniga, kinnisvarafirma M.S.I. Grupp osanik ja tegevjuht Ain Sigus (43.–45.) 9 330 000 krooniga, sanatooriumi- ja loomasöödaärimees Prits Liblik (83.) 5 085 000 krooniga ning kergejõustikuliidu juht Erich Teigamägi (84.–91.) 5 miljoni krooniga. Dividendimiljonäride teises sajas on kunagi Levicomi müügist teenitud raha investeeriv Liivi Pehk (163.–165.) 3,5 miljoni krooniga.

Aupaklikus kauguses järgnevad neile mandril mitme kohaliku ajalehe väljaandmist korraldav Saaremaa juurtega meediaärimees Margus Mets (307.) 1 840 000 dividendikrooniga, Lümandas Saaremaa vett pudelitesse villiva Saare Foodsi omanik Meelis Lonn (332.) 1 625 000 krooniga, Kuressaare Ehituse juhataja Tõnu Toompuu (359.) 1 465 000 krooniga ja Valjala Söödatehase juhataja Raul Maripuu (362.) 1 455 000 krooniga.
1 110 000 väljavõetud kasumikrooniga platseeruvad 432.–434. kohal Saaremaal tegutseva väikelaevu ja paate tootva ettevõtte Baltic Workboats osanikud Risto Merisalu, Margus Vanaselja ja Märten Vaikmaa ning ühe miljoni dividendikrooniga lõpetab Eesti Ekspressi edetabeli vanaisa Paul Tamkivi kaudu Saaremaa juurtega Skype´i operatsioonide ja Eesti kontori 29-aastane juht Sten Tamkivi (463.-501.)

Print Friendly, PDF & Email