Saaremaa sai uued turismitrükised

Saaremaa sai uued turismitrükised

 

Saaremaa Omavalitsuste Liidu korraldatud turismi arengukonverentsil Mändjalas Saaremaa hotellis tõdes SA Saaremaa Turism nõukogu esimees Margus Mölder, et Saaremaa on nagu uinuv kaunitar.

„Meil on veel väga palju korrastamist vajavaid objekte. Paljud paigad on hooldamata ehk teisisõnu öeldes – need vajaksid maastikuarhitektuurilist puudutust. Me ju kõik tahaksime, et maakond tervikuna väga hea välja näeks,” ütles Margus Mölder Kadi raadiole.

Turismiühenduse juhi hinnangul pärsib turismi arengut seegi, et maakonna elanikkond kipub kahanema. „Võiksime üritada noori ja tegusaid inimesi saarele tagasi meelitada,” muretses sihtasutuse juht. Mölderi arvates pidurdavad turismimajanduse arengut ka infrastruktuuri ja logistika probleemid.

Osalejaile tutvustati Saare maakonna turismi arengukava 2007 – 2013. Seekord oli korraldajail võimalus esitleda ka mitut trükist. Projekti Virtual Experience kaasabil ilmus 74-leheküljeline värvifotodega album „Tule saartele!”, mis tutvustab huvilistele mitmes keeles Saaremaad, Muhu saart, Vilsandit, Abrukat, Ruhnut ja teisigi saari.

Väljaande projektijuht-toimetaja oli Erika Thalheim, teksti kirjutas Heli Salong ja kujundas Sille Neevits. Pilte on teinud üheksa fotograafi. Ettevõtja Reet Truuväärt tutvustas maakonna uut turismikataloogi. Loodusturistidele on abiks voldik „Tule Saaremaa loodusradadele!” Demonstreeriti ka maakonda tutvustavat videofilmi.

Print Friendly, PDF & Email