Alaliit soovib jalgpallistaadionit (1)

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak avaldas arvamust, et rajatava maakonna esindusstaadioni üks osa peaks olema puhtakujuline jalgpallistaadion.

Raadio Kadi saates „Kure jutud” esinenud Pohlak esitas omapoolse visiooni võimalikest variantidest maakonna esindusstaadioni rajamiseks.

Eelkõige toonitas ta, et kõige õigem oleks staadion jättagi oma vana koha peale. Seda eelkõige traditsioonilisuse ja emotsionaalse väärtuse tõttu.

„Traditsiooniliste asupaikade hävitamine kiirendab maailma hukku ja selle kulumise tempo kiireneb,” avaldas Pohlak oma maailmavaatelisi tõdesid.
Praktilisest küljest tõdes Pohlak veel kord, et koolistaadion ja esindusstaadion ei saa olla ühes. „Kuna me teame, et Kuressaare staadion on Eesti Jalgpallikoondise ametlik varustaadion, siis on arusaadav, et see ei sobi kokku koolistaadioniga.”

Pohlaku nägemusel koosneks uus staadion, juhul kui see tuleb Kuressaare gümnaasiumi juurde, jooksuradadega kunstmurustaadionist kooli tarbeks ja pärismuruga jalgpallistaadionist FC Kuressaare jaoks. Kahe staadioni vahel oleks mõlemale staadionile avatud tribüünid.

Staadioniehituse finantseerimise kohta ütles Aivar Pohlak, et jalgpallistaadioni osa saaks kindlasti finantseerida Eesti Jalgpalli Liidu abiga. Pohlaku sõnul oleks taolise lahendi korral jalgpallistaadion ka FC Kuressaare halduses, et ei juhtuks nii nagu eilse FC Kuressaare mängu ajal, kui eelmisel päeval oli linnastaadion alles koristamata ja muru ette valmistamata. Pohlaku arvates on FC Kuressaare ära teeninud korraliku kodustaadioni, arvestades, et nad on ainuke maakonna pallimänguvõistkond, kes mängib vabariiklikus kõrgeimas liigas. Lisaks on klubi ka suurima harrastajate arvuga.

Maakonna esindusstaadioni uude kohta ehitamise mõtte algatas grupp spordiga seotud inimesi märtsi keskel. Oma toetust staadioni rajamisele uude kohta on avaldanud ka SA Kuressaare Spordibaasid ja Kuressaare linnavalitsus.

Print Friendly, PDF & Email