Saare politseinikud lähevad Tallinna korda pidama (1)

Seoses pronkssõduri ümber toimuvate väljakaevamiste ja sündmustega koondatakse Tallinna avalikku korda tagama politseijõude üle Eesti. Sealhulgas ka Saare maakonna politseinikud.

Lääne Politseiprefektuuri avalike suhete büroo komissar Kaja Kukk ütles Oma Saarele, et politseijõude koondatakse üle vabariigi. Täpset arvu Kukk avaldada ei soovinud, kuid kinnitas, et jaotus toimub proportsionaalsuse põhimõttele tuginedes. Saare maakonda puudutavat politseinike arvu on Kuke sõnul praegu vara öelda. Komissar Kukk ütles, et lisajõude saadetakse Tallinna vastavalt vajadusele, mitte kõik soovitud politseinikud ei lähe pealinna korda tagama ühekorraga.

Politseinike Tallinna koondamise eesmärk on avaliku korra tagamine pealinnas, kus lähipäevil alustatakse Tõnismäe monumendi juures väljakaevamistöödega, samuti valmistutakse väljakaevamiste ja monumendi teisaldamise vastaste aktiivsuse kasvuks.

Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik kinnitas, et täna Saaremaa politseinikud pealinna lähevad, kuid ei soostunud ütlema minejate arvu. „Neid on päris suur hulk,” nentis ta.

Print Friendly, PDF & Email