Kihelkonna sai jüripäeval vallavanemaks Jüri Saare (2)

Kihelkonna sai jüripäeval vallavanemaks Jüri Saare

 

Eilsel jüripäeval kell 11.48 sai endisest riigikogu liikmest ja maavanemast
Kihelkonna vallavanem. Saare kandidatuuri esitas volikogule rahvaasemik Aivar Kallas. Kohal olnud kaheksast volikogu liikmest toetas Saare kandidatuuri kuus.

Jüri Saar ütles, et on mittepoliitiline vallavanem, kuna sai sellele kohale mittetraditsioonilisel moel – ta ei kandideerinud kohalikel valimistel Kihelkonna volikogusse ega plaani seda ka tulevikus teha.

Kuigi üksikasjalikesse probleemidesse ei ole vastne vallavanem veel suutnud süüvida, tõi ta välja peamised valupunktid, millega tema arvates peaks kohe tegelema hakkama. Nendeks on vallavolikogu ja -valitsuse koostöö parandamine, samuti vallavalitsuse ja valla allstruktuuride vaheline koostöö. „Usun, et minu pikaajaline juhtimiskogemus tuleb siin kasuks,” nentis Saar. Tegemist ootavad ka valla arengukava ja üldplaneering. Vastne vallavanem lubas, et hakkab kõiki volikogu poolt vastuvõetud otsuseid usinasti täitma.

Samuti lubas Saar istuda maha endiste vallavanemate Aivar Kallase, Marju Lõbusa ja Sirje Salongiga (kõik kolm istusid eile volikogu laua taga), et ennast vallas toimuvaga täpsemalt kurssi viia.

Vallavolikogu otsustas kinnitada uue vallavanema palganumbriks 16 400 krooni (sellele lisanduvad veel avaliku teenistuse seadusest tulenev staažitasu ja magistritasu). Endine vallavanem Marju Lõbus ei olnud sellega nõus, kuna varem on vallas palkasid tõstetud 10 protsendi kaupa, nüüd oli palgatõus aga poole suurem – 20 protsenti. Volikogu esimehe Rene Reinsoo sõnul oli tegemist kokkuleppega ning arvestama peab ka Saare endist töökogemust.

Print Friendly, PDF & Email