Rohelised: Saaremaa sadamale uus keskkonnamõjude hinnang

Eilses riigikogu infotunnis esitas rohelisest rahvasaadik Mart Jüssi küsimuse majandus- ja kommunikatsiooniministrile Juhan Partsile, pärides aru, kas Saaremaa sadamale on plaanis teha uus keskkonnamõjude hinnang (KMH).

Jüssi sõnul on märtsis Saaremaa sadamale välja antud sadamapass küll hea uudis, sest seega on lõpetatud sadama seadusevastane opereerimine.
Ta märkis aga, et sadama valdaja AS Tallinna Sadam on nii keskkonnaministeeriumile kui Saaremaa keskkonnateenistusele väljendanud kindlat seisukohta, et sadama opereerimisega peab kaasnema uus KMH. Partsi eelkäija Edgar Savisaar uue KMH algatamist vajalikuks ei pidanud.

Parts ütles riigikogu infotunnis, et uus KMH Saaremaa süvasadamale on vajalik siis, kui sadamat või selle tegevust oluliselt laiendatakse. Majandusminister lisas, et Tallinna Sadam uut KMH-d soovinud ei ole, samuti pole sellest rääkinud ka keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

Print Friendly, PDF & Email