Arensburger Wochenblatti väljaandja saab muinsuskaitsjate teenetemedali

Eesti Muinsuskaitse Selts otsustanud anda oma teenetemedali ka saksakeelse saarluse ühele silmapaistvamale edendajale – Wolfgang von Szeliga-Mierzeyewskile, teatas muinsuskaitse seltsi juhatuse liige Raul Salumäe.

Praegu Saksamaal Solingeni linnas elav vanahärra on sündinud 16. mail 1926 ning veetnud oma lapsepõlve ja varasemad kooliaastad Kuressaares. Kõrvuti Rita ja Eduard von Tolli ning Hubert ja Helmut Waldmanniga on Wolfgang von Szeliga-Mierzeyewski toetanud tegusalt Saaremaa muinsuskaitsjate ettevõtmisi seltsi asutamisest peale. Eriti hindamatu oli see toetus 1990. aastate esimesel poolel ja keskpaiku, etendades suurt osa muinsuskaitseliikumise toonasel püsimajäämisel maakonnas.

Wolfgang von Szeliga-Mierzeyewski poolt neli korda aastas väljaantav ajaleht Arensburger Wochenblatt on kujunenud saksa keelt kõnelevate saarlaste ja Saaremaa sõprade omavahelise suhtlemise teljeks kogu maailmas.

Samavõrd on see ajaleht suurel määral aidanud meie maakonnast väljarännanud sakslastel ja nende järeltulijatel säilitada sidemeid Saaremaaga. Et need teened väljuvad muinsuskaitse kitsastest raamidest, oleks pädevatel ringkondadel ehk paslik mõelda Eesti Muinsuskaitse Seltsi teenetemedaliga autasustatava välissaarlase tunnustamisele ka Eesti riigi tasandil, ütles Raul Salumäe.

Kõik teenetemedali saajad tehakse teatavaks muinsuskaitsepäeval, 18. mail.

Print Friendly, PDF & Email