Salava korraldab talgud Papissaares

Merekultuuriselts Salava korraldab Kihelkonna vallas Papissaares heakorrastustalgud pühapäeval, 22. aprillil.

Salava esimees Urve Vakker märkis, et sadamat tabas väga suur reostus 2005. aasta jaanuaritormi ajal. Tormi tekitatud suurreostuse koristasid toona OÜ Papissaar töötajad ja looduskaitse inimesed. „Ka tänavuse aasta sügis-talvised tormituuled on taas rannaala reostanud taimse mereheidisega. Talgupäev on pühendatud planeet Maa päevale.

Rahvusvaheline Maa päeva tähistamine on alguse saanud rohelisest liikumisest ja igal kevadel toimuvad 22. aprillil aktsioonid pööramaks tähelepanu inimeste kuritarvitustele oma koduplaneedi suhtes,” rääkis Vakker.

Talgulistel palutakse kaasa võtta hargid ja rehad – traktor aitab küll suurema sodi ära koristada, kuid suur osa tööst tuleb käsitsi teha. „Meie koostööpartneriks on Riikliku Looduskaitsekeskuse Saare regioon, appi tulevad ka Saaremaa Merekultuuri Seltsi inimesed. Firma Viitong Reisid OÜ pakub talgulistele tasuta suppi. Peale töö toimub muudki huvitavat.

Saaremaa Merekultuuri Seltsi kauaaegne esimees Bruno Pao räägib sadama ajaloost ja selle piirkonna tähtsusest ning Neptun tuleb Salava lippu õnnistama,” lisas seltsi eestvedaja.

Print Friendly, PDF & Email