Lääne-Saaremaal kõlasid „Rannalapse laulud” (1)

Lääne-Saaremaal kõlasid „Rannalapse laulud”

 

Pühapäeval toimus Lümandas Lääne-Saaremaa laste laulukonkurss „Rannalapse laulud”, milles osalesid Lümanda, Kärla, Salme ja Kihelkonna valla parimad laululapsed. Mustjala jäi sel aastal aktiivse kõrvaltvaataja rolli, aga eks järgmine kevad toob lahendust, kas rannalapse laulude konkursil osalevad kõik viis Lääne-Saaremaa valda.

Konkurss toimub igal juhul, sest seda otsustas saalitäis publikut Lümandas koos juhendajate, lapsevanemate ja laululaste endaga.

Esikohale laulsid end tänavu kõige noorematest (5–6-a) Gabriela Grahv Kärlalt, 7–8-a rühmas Stiiven Sirgo Lümandast, 9–10-aastastest Kärla piiga Stella-Liisa Lõhmus, 11–12-aastastest Kristin Kurvits Kihelkonnalt ja 13–14-aastastest Astrid-Helena Teär samuti Kihelkonnalt.

Eripreemiad läksid Delis Pärnojale (Kärla) – eakohase laulu puhta esituse eest; Krõõt Saarele (Kärla) – eriliselt armsa esituse eest, sobiv kitarrisaade Külli Luubilt. Salme tüdruk Lota Uussaar pälvis eripreemia lavasädeme eest ja Ann Aedmäe Lümandast vapruse eest.

Parimaks „Rannalapse lauluks” tüdruku esituses tunnistati Kristin Kurvitsa (Kihelkonna) etteaste, mida saatis kitarril isa Alar Kurvits. Parim „Rannalapse laul” poisi esituses kõlas Karl Jõgilt (Salme). Publiku preemia said Anett Sirgo (Lümanda) ja Karl Jõgi (Salme).

Laululaste juhendajad olid Karin Pulk (Salme lasteaed ja Lümanda PK), Silja Tammeleht (Salme PK),Ülle Reinsoo (Lümanda lasteaed), Ursula Jakobson (Kihelkonna PK), Marika Aarnis (Kärla PK), Ülle Vallaste (Kärla lasteaed), Laine Lehto ja Pilvi Karu (huvikool Inspira).

Helivõimenduse ja fotograafitööga sai hästi hakkama Ain Rand.
Auhinnalauake kattus tänu valdade osalusele ja Kultuurkapitali toetusele.
Soovime laste juhendajatele 2008. aastaks veel rohkem fantaasiat laste laulunumbrite kujundamisel. Solistidele aga naeratust näole, sest siis tuleb lauluvõit kindlasti.

14. juulil toimub Lümanda söögimaja õuel suvine „Merelaulude õhtu”, kuhu on oodatud esinema kõik premeeritud solistid.

Malle Veske,
Anita Kangur,
Teet Linda

Print Friendly, PDF & Email