Orissaares õpiti kõhutantsu

Laupäeval said Orissaare kultuurimajas kokku kõhutantsuhuvilised, et omandada põhioskusi ja -teadmisi sellest üha rohkem populaarsust koguvast tantsustiilist.

Kuuetunnist kursust oli tulnud läbi viima koreograaf ja tantsuõpetaja Milena
Jelkawa Riiast. Teda abistas tantsukooli Graatsia juhendaja energiline Jevgenia Pihel, ergutades tantsijaid ja tõlkides tantsu tehnilist poolt vene keelest eesti keelde.

Alguses vaadati DVD-lt Milena Jelkawa tantsuõpilaste lavalisi etteasteid, seejärel said kõik algajad tantsijad võimaluse ise lummava idamaise muusika saatel puusakeerutust ja -tõsteid, kehaväristamist ja käte liikumist proovida. Kursus lõppes suurepärase esitusega kogenud õpetajalt endalt.

Pika päeva lõpuks tõdesid osalejad, et see Lähis-Idast alguse saanud tants ei ole sugugi nii lihtne, kui kõrvalt vaadates tunduda võib – kogu keha liikuma panevaid erinevaid nüansse õpitakse aastaid, ent kuna kõhutants on piirangutevaba ja improvisatsiooniline, siis tantsunaudingu ja kerge trenni said kõik koju kaasa.

Pühapäeval jõudis kõhutantsukursus Kuressaarde.

Print Friendly, PDF & Email