Esindusstaadioni küsimuses pandi pall veerema

Sihtasutuse Kuressaare Spordibaasid nõukogu toetas oma teisipäevasel istungil maakonna uue esindusstaadioni rajamist Kuressaare gümnaasiumi juures asuvale alale. Istungil leiti, et kasulikum on ehitada uus spordikompleks, kui renoveerida vana.

Kuressaare linnapea ja abilinnapeade osalusel peetud istungil arutati mõlema projekti plusse ja miinuseid ning vaeti erinevaid planeerimisvõimalusi. Nõukogu esimehe Urmas Treieli kinnitusel oli nõukogu hinnang uue staadioni kohta üksmeelne. Siiski rõhutas Treiel, et nende avaldus on vaid soovituslik.

Ruumi saaks rohkem

Treieli sõnul on uue staadioni ehitamise peamine pluss see, et KG juures asuval alal on palju ruumi ja sellega saaks lahendatud ka kooli mured. „Ühe visioonina võiks kunstmuruväljak praegu kolida KG staadionile ja uus murukattega staadion koos jooksuradadega praeguse kunstmuruväljaku kohale. Lisaks oleks ümbruskonnas ka ruumi, et rajada harjutusväljakuid,” pakkus Treiel üht võimalikku varianti. Taoline lähenemine asjale välistaks ka jalgpallurite kartuse, et muru peal hakkavad käima kooliõpilased. Nüüd on otsustamisjärg Treieli sõnul linnavalitsuse käes.

Linnavalitsus hakkab arutama

Istungil osalenud linnapea Urve Tiiduse sõnul on praegune asjade käik igati normaalne. Linnapea arvates peabki kõigepealt vaatama, kuidas reageerib mingile mõttekäigule avalikkus ja samuti peab laskma spetsialistidel erinevatele võimalustele hinnangu anda. Tiiduse meelest on Kuressaare spordibaaside nõukogu igati pädev antud küsimuses arvestatavat arvamust avaldama ja linnavalitsus võtab selle teadmiseks.

Linnapea kinnitas, et järgmisel linnavalitsuse istungil on staadioni rajamise punkt päevakorras ja asja hakatakse arutama. „Tuleb hakata vaagima erinevaid maksumus- ja planeerimisvariante. Alles seejärel saab hakata mingeid otsuseid tegema.” Linnapea rõhutas ka seda, et sellised esindusstaadioniga seotud küsimused saab lahendada vaid tihedas koostöös maavalitsusega.

Spordijuht on kahtlev

Maavalitsuse peaspetsialist spordi alal Mati Mäetalu on aga uue staadioni ehitamise suhtes kahtlev. „Ma ei ütle, et olen poolt või vastu. Tuleb kaaluda iga asja plusse ja miinuseid, kuid praegu näen ma vana staadioni asukoha juures plusse rohkem,” andis Mäetalu oma hinnangu. Tema sõnul on vana staadioni asukoha peamine eelis selle atraktiivsus.

„Meie staadion on väga erilise koha peal. Käeulatuses on puhkeala, hotellid, spaad. Kui teha uus staadion, siis meie saaremaaline eripära kaoks. Uue koha puhul oleks see staadion nagu iga teine. Poleks enam vahet, kas oled Kuressaares või kusagil mujal.” Maavalitsus on staadioni esitanud ka kultuuriministeeriumi investeeringute kavasse aastani 2010, kus ta on maakondlikus pingereas kolmandal kohal. Selle plaani järgi soovitakse staadioni rajamise tarbeks saada 20 miljonit krooni. Teine 20 miljonit peaks seega tulema omavalitsuselt.

Print Friendly, PDF & Email