Päästeamet alustas kolimist

Hiljemalt homsest asub Saaremaa päästeosakonna häirekeskus juba uutes ruumides, kuna praegune päästeosakonna hoone (Pihtla tee 7) läheb lammutamisele.

Praegu juba Saare Kommunaali ruumidesse kolimisega alustanud päästeteenistujad peaksid lõplikult ümber paiknenud olema 15. aprilliks.
Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe sõnul kujuneb kõige keerulisemaks häirekeskuse asukoha tõrgeteta muutmine.

„Praegu on vanas majas kaks häirekeskuse töökohta. Esialgu viime üle ühe ja mingil hetkel toimub ümberlülitus. See peaks tehtud saama kas täna õhtul või homme hommikul.” Juhataja kinnitusel peaks aprilli keskpaiku olema ümber kolitud ka masinapark ja muud töövahendid.

Uusi ruume tutvustades mainis Lindmäe, et remondi tegid mehed suures osas ise. „Pahteldasime ja värvisime, et ajutised ruumid hubasemaks muuta,” rääkis juhataja ruumidest, kus tema isiklikul hinnangul peab hakkama saama kaks talve. Seejärel saaksid kohalikud päästjad endale juba päris oma maja, mis on ehitatud kõiki vajadusi silmas pidades.

Ruumilahendustest rääkides tundis juhataja heameelt, et autodel on Kaare tänaval rohkem ruumi. Samas tuleb aga ehitada süsteemid voolikute kuivatamiseks. Samuti ei tule ajutisse asukohta pritsumeeste traditsioonilist laskumistoru, kuna vahemaad on uues kohas lühemad.

Lindmäe sõnul kõiki asju Pihtla teelt siiski kaasa ei võeta. „Kasutamiskõlblikud asjad, mida meil endal vaja ei lähe, anname maakonna teistele komandodele. Üht-teist läheb ka Lääne-Eesti piirkonda.”
Pärast ümberkolimist peaks algama vana maja lammutamine. Millal täpselt, seda Margus Lindmäe veel öelda ei osanud.

Print Friendly, PDF & Email