Võrkpallilahingud Lümandas

3. aprillil toimus Lümandas VI Manivald Jõgi turniir maakoolide noormeestele ja pingelised võrkpallilahingud kestsid terve päeva.

Võistlused avas kooli direktor Tiina Talvi, soovides indu ja jõudu ning avaldades lootust, et juba järgmisel õppeaastal uues koolis õpinguid jätkates saab nii mõnestki vastasest klassivend või sõber.

„On tore näha sellist meesteväge meie spordisaalis. Täna kaotajaid ei ole, keegi teist läheb koju küll võiduga, aga teised saavad kogemusi, mängivad toredat mängu ja lahkuvad sõbralikult koduteele,” märkis Talvi. Urve Vakker andis ülevaate Manivald Jõgi elust ja tegemistest. Seejärel võiski tööd alustada mängude peakohtunik Gabriel Sepp.

Päev kulges ladusalt ja sportlikult ning õhtuks selgus, et esimesed neli kohta on end ritta seadnud täpselt samas järjekorras nagu mullugi (2006. a osales seitse võistkonda). Finaalmäng Kärla ja Kihelkonna vahel kulges esimeses kahes geimis tasavägiselt ja seis oli 1:1, kuid kolmandas geimis suutis Kärla (treener Jüri Tõru) suuresti tänu oma parima mängija Karlis Mesila innustavale tegevusele kallutada kaalukausi oma kasuks. Kihelkonna parim mängija oli Mart Kolk.

Kolmanda-neljanda koha mäng Aste ja Valjala vahel kulges tasavägiselt, kuid geimi lõpus tegutses kindlamini Valjala (treener Andre Kuntsel) ja neile tuli ka kolmas koht. Valjala parimaks mängijaks osutus Argo Paiste. Aste meeskonnas näitas häid mänguoskusi nende parim Kaarel Kööp, treener oli Kai Vahter.

Kuna rohkem kohamänge ei toimunud, siis toome järgnevalt ära üljäänud tublid osalejad ja nende parimad. Lümanda noormehi juhendas Urve Vakker ja hea mänguga üllatas Sander Laht. Orissaare treener oli Jüri Link ja parim mängija Paap Uspenski. Kahtla kooli noormehi juhendas õpetaja Raili Nõgu ja nende võistkonna parim oli Reigo Roost. Entusiastlikult mängisid ka esmakordselt osalenud Salme põhikooli poisid, nende õpetaja Siisike Laide ja parim mängija Martin Prostang.

Kohtumiseni aasta pärast taas Lümandas.

Võistluse peakorraldaja
Urve Vakker

Print Friendly, PDF & Email