Väravate põud jalgpallis

Väravate põud jalgpallis

 

Saaremaa jalgpallimeeskondadel tuli nädalavahetusel vastu võtta kaks kaotust. FC Kuressaare jäi alla Tallinna Levadiale ja teises liigas hooaega alustanud JK Sörve kaotas Nõmme Unitedile. Kummaski mängus ei suudetud lüüa ühtegi väravat.

Treener Jan Važinski ütles olukorda kommenteerides, et väravate löömise probleem on kõikidel FC Kuressaare meeskondadel. „Probleem hakkab juba noorteklassist peale, suudame mängida ja rabeleda, aga rünnakut väravaga lõpetada ei suuda,” tõdes treener tõsiasja, et meistriliigas on Kuressaare löönud vaid kaks väravat. „Puudu jääb meisterlikkusest, aga eks me püüa endale väravalööjaid kasvatada.”

Levadia lõi neli väravat

Laupäeval 0:4 kaotusega lõppenud mängus polnud Kuressaarel eelmise aasta meistri vastu mingeid võimalusi. Levadia valitses mängu ja pressis saarlased kaitsesse. Treeneri sõnul suutsid nad kaitses tegutseda siiski edukalt. „ Levadia ei leppinud nelja väravaga, nad oleksid tahtnud lüüa rohkem, kuid suutsime vastu pidada,” nägi treener kaotuses ka midagi rõõmustavat. Tema sõnul tuli kõige suurem mõõn mängu lõpuminutitel, kui FC Kuressaare lihtsalt väsis. Positiivne oli Važinski sõnul ka see, et ta sai kasutada mängijaid, kes ei ole sel hooajal veel platsile pääsenud ja kõik said kenasti hakkama.

Saarlaste väravasse lõid kumbki kaks palli Andrei Kalimullin ja Ats Purje. Viimase antud kommentaari Soccernet.ee-le, nagu lööks Kuressaarele väravaid igaüks, ei tasu treener Važinski sõnul eriti tõsiselt võtta. „Eks igaüks räägi, mis tahab,” arvas Važinski. Järgmise kohtumise peab FC Kuressaare 14. aprillil linnastaadionil Tartu Maag Tammekaga.

Važinski sõnul on täiesti reaalne võtta sellest mängust esimesed punktid. Tema arvates on tulevane vastane Tallinna Kalevi, Pärnu Vapruse, Viljandi Tuleviku ja Lasnamäe Ajaxi kõrval meeskond, kellega mängides on alati võiduvõimalus. „Kõik on võrdsed võistkonnad, kes on natuke tugevam ja kellel on rohkem õnne, see saab nendest mängudest võidu,” rääkis saarlaste juhendaja.

Sörve alustas kaotusega

JK Sörve, kes alustas hooaega Eesti jalgpallimeistrivõistluste teises liigas, ei suutnud samuti väravate arvet avada. Nõmme Unitedilt tuli vastu võtta 0:1 kaotus. Pühapäevases mängus suutis Sörve küll tekitada väravavõimalusi, kuid punkt jäi i-le peale panemata. „Me ei mänginud kehvasti, võimalusi meil oli. Olime isegi pigem paremad. Kuid jälle sama asi – ei suudeta väravat lüüa,” rääkis treener.

Sõpruskohtumised soomlastega

Kuressaares oli sõpruskohtumisi pidamas Lohjan Pallo meeskond. Kohtumises FC Kuressaare B1 vanuseklassi võistkonnaga tuli külalistel vastu võtta 0:5 kaotus, kuid samas suudeti JK Muhumaa võistkonda võita 4:1.

Print Friendly, PDF & Email