Salvestav auto ennetab vaidlusi

Riikliku Autoregistrikeskuse avatud uste päeval rääkis Kuressaare büroo juhataja Heiki Raudsepp ARK tööst ja uutest töövahenditest, millest üks on ka kaamera ja GPS seadmega varustatud eksamiauto.

Alates 1. veebruarist on ARK Kuressaare büroos riikliku B-kategooria sõidueksamit sooritatud Volkswagen Golf tüüpi sõiduautoga, millel peal kaamera ja asukohta positsioneeriv GPS seade. Raudsepa sõnul on taolised jälgivad seadmed vajalikud vaidluse ennetamiseks.

ARK peaspetsialist Jüri Kazantsev tutvustas proovisõidu ajal kaamera tööpõhimõtteid ja tõdes, et õnneks ei ole eriarvamuste lahendamisel läinud veel salvestamise abi vaja. „Enamus vigu on ikka selliseid, kus eksami sooritaja saab ise ka aru, kui vea teeb või kui eksamineerija peab sekkuma.

Kui sa kellegi autole ette sõidad, pole vaielda midagi,” seletas kogemustega eksami vastuvõtja. Lisaks on Kazantsevi sõnul kaamera ka nende töö kontrolliks, et näiteks võõras inimene kellegi eest eksamit ei teeks. Kaamera salvestab nii auto sees toimuva kui ka liikluses antud ajahetkel toimuva. GPS seade on seevastu vajalik auto asukoha ja läbitud marsruudi määramiseks.

Print Friendly, PDF & Email