Saarlane paneb Läti olümpiakoondise riidesse

Läti olümpiakoondise rõivastuse disainib ja valmistab 2008 a Pekingi olümpiamängudeks Eesti firma Monton. Disainerite hulka kuulub ka saarlane Piret Puppart.

Eesti olümpiakoondisele juba kaks korda esindusriideid valmistanud firma Monton on oma huvitava ja stiilse käekirjaga huvi äratanud ka teistes riikides. Piret Puppart osaleb taolises suuremahulises projektis esmakordselt. „Olümpiamängude avatseremoonia defilee on suurim moelava, kui nii võib öelda – seda jälgitakse üle maailma ning mitte ainult superkaasaelavad spordifännid, vaid väga erinevaid valdkondi esindavad inimesed,” rääkis Puppart väljakutsest.

Monton valmistab lätlastele kogu komplekti rõivastest pisiasjadena välja. Esemete disaini ja värvivalikut kirjeldas disainer järgmiselt: „Esmane on lätlaste poolt palutud rahvusvärvide traditsioon. Kuigi vahepeal oli päevakorras ka hoopis mõne uue värvi kasutamine, otsustati peale pikka mõtlemist ikka punavalge kombinatsiooni juurde jääda. Suurem mäng ja vabadus on detailides, kus on sisse toodud värve olümpiarõngastelt. Lisaks on sisse põimitud Lätimaa kujust ning vapisümboolikast lähtuvaid motiive.”

Print Friendly, PDF & Email