FC Kuressaare jäi jällegi punktita

FC Kuressaare jäi jällegi punktita

 

Ülituulisel väljakul toimunud Eesti Jalgpalli meistriliiga neljandas mängus ei suutnud FC Kuressaare ikka veel punkte kirja saada. 3:1 kaotus Tallinna JK Kalevile kukutas Kuressaare turniiritabeli lõppu. Tagapool asub vaid Lasnamäe Ajax.

Naiskohtunik Maaren Olanderi raudse juhtimise all toimunud mängus mängis olulist rolli tugev tuul, millel oli oma osa enamuses löödud väravates. „Ma ei uskunud, et see tuul siin nii kõva võib olla,” kommenteeris ilmaolusid võitjate treener Aavo Sarap.

Kuigi saarlaste võistkond oli vastastega võrdne, ei suudetud oma võimalusi ära realiseerida ja lasti endale lüüa koguni kolm väravat. „ Me lasime endale lüüa liiga lihtsad väravad,” ütles FC Kuressaare treener Jan Važinski,
kelle arvates oli vastane siiski igas mängu elemendis natuke parem.

Kalev teeb kiire värava

Külalised asusid mängu juhtima juba seitsmendal minutil, kui Vahur Vahtramäe 30 meetrilt sooritatud pealelöök maandus tugeva taganttuule abil ilusasti FC Kuressaare väravasse. Oma osa mängis ka väravavaht
Roland Kütti pimestanud loojuv päike.

Kuigi kollastes särkide mänginud saarlased üritasid Kalevi väravaraamide vahelt palli sisse toimetada ja nii mõnigi kord jäädi sellest vaid sammu kaugusele, suutsid teise värava lüüa hoopis külalised. Andrei Timofejev lõi palli vabalt väravasse, kui Janek Meet oli sellest hetk varem lihtsalt mööda löönud.

Kuressaare üritab ja õnnestub ühel korral

Teise poolaja alguses oli pall enamasti tallinlaste väljakupoolel. Vigastuse tõttu lahkunud Martti Pukki asendanud Dimitri Kulikovil oli hea võimalus, kuid head mängu näidanud pealinlaste väravavaht Hermanson suutis omad jällegi halvimast päästa.

Kui teisest poolajast oli mängitud 59 minutit, suudeti jällegi tuule toel värav lüüa, sedakorda FC Kuressaare Janek Meeti karistuslöögist. Väravajärgselt oli võimalusi mõlemail. Tallinlane Tikenberg ei suutnud lahendada 1:1 olukorda Kütiga, saarlane Koplimäe aga lõi napilt väravast mööda. Kui kohtuniku kell tiksus juba lisaminuteid, suutis Jüri Tiismann paarikümne meetri pealt saarlastele ka kolmanda tabamuse sepistada. Mäng seega 3:1 Kalevi kasuks.

Meisterlikkus otsustas

„Skoor võis olla küll suur, kuid mäng ei olnud kerge,” kommenteeris võidukas treener Aavo Sarap mängu käiku. „Kuressaare on hea „sats”, kes mängib oma kindlat mängu ja neid on raske murda. Nad on füüsiliselt tugevamad kui meie, kuid samas ei suuda nad meie natuke kiiremate ja meisterlikemate mängijatega sammu pidada. Eks oma osa mängis ka tuul, kuid kokkuvõttes oli selline mäng ja tulemus, nagu ma ootasin,” rääkis treener Sarap.

Print Friendly, PDF & Email