SWE-7 astus esiliiga ukselävele

SWE-7 astus esiliiga ukselävele

 

Eesti korvpallimeistrivõistluste II liiga esimeses üleminekumängus alistas Kuressaare SWE-7 Keila 67:60. 15-punktilisest kaotusseisust välja tulnud SWE-7 omab teises kohtumises seitsmepunktilist eduseisu.

Mängu lahendus saabus alles viimasel veerandajal, mil SWE-7 hakkas kaotusseisust välja ronima. Hea kaitsetöö andis selleks aluse, mis toimis alles teisel poolajal. Treener Marko Ool pidi nii mõnigi kord meeskonnale väljaku kõrvalt kaitsetööd meelde tuletama. Tugeva pressi ja survega suudeti vastane siiski pidurdada.

Esimese poolaja 25:40 kaotuse kohta ütles SWE-7 treener Marko Ool, et selline kaotusseis tuli väikese üllatusena. See tekitas arvatavasti ka krambi, ehk oli ka kesine rünnak treeneri arvates sellest tingitud. „Ei saa öelda, et meil oleks olnud vähem võimalusi. Vastased lihtsalt viskasid rohkem ära. Rünnak ei saanud kohe vedama,” kommenteeris treener.

Teise poolaja alguses suudeti vähendada sammhaaval kaotusseisu, 7 ja pool minutit enne mängu lõppu mindi esimest korda juhtima alates Urmo Talistu korvist 51:49. Talistu jätkas veel paari tabava korviga, punkte lisas ka Rene Kiil ja eduseisu enam käest ei antud. Treener Oolu sõnul oli võidu võti aktiivses kaitsetöös, see toimis alles teisel poolajal. „Eesmärk oli vastane tugeva pressiga füüsiliselt ära väsitada ja see õnnestus,” selgitas Ool võidu tagamaid.

Neljapäeval Keilas mängitavale korduskohtumisele läheb SWE-7 vastu seitsmepunktilise eduseisuga. Esiliiga pääsme saab kahe mängu kokkuvõttes edukam võistkond. Treener Oolu sõnul minnakse kindla peale võitma, kuid olulisi muutusi mängustiilis ei tehta. „Jätkame nii nagu pooleli jäi. Olenedes mängu käigust tuleb ehk midagi ümber vaadata,” rääkis võidutahet täis treener.

Print Friendly, PDF & Email