Politsei hoiatab sagenenud suvilavarguste eest

Viimase kolme kuu jooksul on Saare politsei registreerinud ligi kakskümmend vargust suvekodudest. Seoses sellega palub politsei kodanikel olla tähelepanelikum ja suhtuda hoolikamalt oma varasse.

Kuressaare politseijaoskonna kriminaaltalituse komissar Veigo Väli ütles, et möödunud kolme kuu jooksul on Saare maakonnas registreeritud 18 sissemurdmist suvekodudesse. „Varastatakse kõige erinevamaid asju – alates väärtuslikest tööriistadest lõpetades suvemaja uste akendega,” rääkis Väli.

Tema sõnul ongi viimasel ajal esinenud selliseid lausa absurdsusena tunduvaid juhtumeid, kus vargad on suvemaja uhiuued aknad ja uksed eest kruvinud ning endaga kaasa viinud.

Politsei paneb inimestele südamele, et nad oleksid hoolikamad ja tähelepanelikumad. „Inimesed, kes käivad suvekodudes vaid korra nädalas, ei tohiks väärtuslikke esemeid kuskile ripakile jätta,” hoiatas Väli.

Küsimusele, kas näiteks muruniidukit tuleks alati ja kõikjal endaga kaasas kanda, vastas politseikomissar: „Tõepoolest, kui muu ei aita, siis tuleb see endaga suvilast koju kaasa tassida. Parem aga oleks, kui leida suvila asukoha piirkonnas mõni alaline ja usaldusväärne elanik, kes suvekodul kas silma peal hoiaks või kelle hoole alla võib väärtuslikud esemed jätta.”
Veigo Väli arvas, et suvekodude omanikud võiksid üsna tõsiselt mõelda ka signalisatsiooni paigaldamisele.

Samas palub politsei kõiki kodanikke, kes kuskil külavahel märkavad võõraid inimesi või masinaid, et nad sellest kohe ka politseid teavitaksid. „Ikkagi peaks ju kahtlust äratama see, kui kuskil kõrvalises kohas mingid võõrad ringi liiguvad,” ütles Väli ja lisas juurde: „Kui politseisse helistada pole mahti, siis võiks vähemalt võõra auto numbri ja muud iseäralikud tunnused kas üles kirjutada või meelde jätta. Sest kui midagi tõepoolest juhtub, siis oleks politseil kurikaelte tabamisel neist andmetest suur abi.”

Print Friendly, PDF & Email