Urve Tiidus ei ole riigikogusse mineku kohta otsust langetanud (7)

Pärast Jaanus Tamkivile keskkonnaministri portfelli kinnitamist peaks tema kohale riigikogus asuma Kuressaare linnapea Urve Tiidus.

Endine riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Tamkivi ütles Oma Saarele, et nende erakonnale meeldiks, kui Tiidus jätkaks linnapeana.

„Ta on kahtlemata selles ametis tubli,” kiitis kunagine Saaremaa pealinna meer, lisades, et tegelikult oleks erakond rõõmus ka selle üle, kui Tiidus riigikogusse tuleks. „Urve Tiidus on oma koha riigikogus välja teeninud, kuid otsus tuleb tal endal teha. Reformierakond ei ole sõjavägi, kus rangelt ette öeldakse, mida tegema peab,” märkis ta, „mõnes teises erakonnas võib see nii olla, kuid meil mitte.” Tamkivi sõnul oodatakse Tiiduse vastust tuleval nädalal.

Tiidus ütles kommentaariks, et ei ole kunagi mõelnud linnapea ametikohta kasutada hüppelauana saamaks parlamenti ning pole veel otsust langetanud. „Iga ameti jaoks on oma aeg,” ütles ta diplomaatiliselt.

Print Friendly, PDF & Email