Sadamad tuleb korda teha

Eile toimus Saaremaa omavalitsuste liidu (SOL) volikogu koosolek, mille peateemaks olid kalandus ja sadamad.

SOL-i esimehe Raimu Aardami sõnul esinesid ettekannetega põllumajandusministeeriumi kalamajandusosakonna nõuniku asetäitja Eve Külmallik ja teenistuja Jana Maasik. Head ettekanded olid, näidati konkreetselt, milliseid toetusi on võimalik saada, rääkis Aardam.

Aardami hinnangul tuleb kogu maakonna kalandusvaldkonnale panna kindlad raamid, tähtis on sadamate arendamine – peab tekkima ühtne sadamate võrk. Koos kaluritega tuleb üle vaadata kõik sadamad, kus hetkel kala ära antakse ning vaadata, millised neist sadamatest võiksid ka tulevikus toimima jääda, märkis Aardam ning lisas, et võib leiduda ka vanu, halvas korras sadamaid, kust siiski merel käiakse.

Kala tuleb ära anda korrektselt, on Aardam veendunud. Niisama peost pihku kala ja raha vahetamine ei ole sobiv. Investeeringuteks on võimalik raha saada juba 2009. aastal, vahendas Aardam ettekandjate sõnu. SOL-i esimehe hinnangul peavad kalurid lähitulevikus süvendatud koostööle asuma, abiks neile on kohalikud omavalitsused.

2006. aastal käivitus Eesti-Soome ühine INTERREG IIIA projekt „Vakka – Soome ja Väinamere jätkusuutliku kalanduse arengukavad”, milles osalevad ka saarlased.

Print Friendly, PDF & Email