Saarlasest hiidlane maailmameistriks

Märtsikuu teisel poolel Austraalias Adelaides toimunud politsei ja tuletõrjujate maailmamängudel võitis Saaremaalt pärit Hiiumaa mees Eerik Teder ühe kuld- ja ühe hõbemedali.

Juba kolmandat aastat Kärdla politseijaoskonna vanemkomissarina töötav Eerik Teder ütles, et kuldmedali võitis ta kahevõistluse lamades surumises ja jõutõmbes ning hõbemedali lamades surumises.

„Lamades surumine tähendab seda, et võistleja lebab selja peal ja tema ülesandeks on kangi üles surumine,” selgitas Teder. „Jõutõmbe ajal peab aga võistleja kangi maast üles tõstma ja selja sirgu ajama. Mida raskemat keegi niimoodi suudab üles suruda või tõsta, see on ka võitja.”

Kahevõistluses suutis Eerik Teder tõmmata 230 kg raskust kangi ning suruda 147,5 kg raskust kangi. Nende raskuste liitmine andiski summa, mis tõi ta politseinike ja tuletõrjujate maailmamängudel esikohale. Eraldi kategoorias toimus võistlus vaid kangi lamades surumises ja siin sai Teder 152,5 kg hõbemedali.

Üldse said Eesti sportlased maailmamängudel 29 kuld-, 9 hõbe- ja 2 pronksmedalit. Esimesed politsei ja tuletõrje maailmamängud peeti 1985. aastal USA-s San Joses. Eesti politsei osales esimest korda neil mängudel 1993. aastal.

Print Friendly, PDF & Email