Saarlased surfasid Egiptuses

Kaheksa Saaremaa Surfiklubi liiget viibisid kaks nädalalt treeninglaagris Punase mere äärses Dahabis.

Laagri eesmärgiks oli valmistuda uueks hooajaks ja katsetada mitmesugust erinevat varustust. Lisaks osaleti ka Eesti meistrivõistluste slaalomi esimesel etapil.

Eesti Purjelaualiidu korraldatud treeninglaagris osales ligi 150 Eesti purjelaudurit. Treener Johannes Kaju sõnul tehti kõvasti trenni, harjutati kursisõitu. Üks põhieesmärke oli Kaju sõnul proovida võimalikult rohkem erinevaid varustusi. „Seal on võimalik sõita selliste asjadega, mida meil siin pole olemaski,” rääkis Kaju.

Surfarite mekaks kutsutavas Siinai poolsaarel asuvas Dahabis valitsevad Kaju sõnul head tuuleolud, mis sobivad just Formula klassi laudadega sõiduks. „Seal on tavaliselt nii, et kas tuult on või mitte. Seekord aga puhusid just vaiksemad tuuled, mis meile hästi sobisid.” Parimatel hetkedel oli merel ligi 200 purje. Tema sõnul läks laager igati korda.

Ebaõnneks võib pidada seda, et slaalomi Eesti meistrivõistlustel ebaõnnestusid mõlemad poisid. John Kaju ja Tanel Ilmjärv said küll kvalifikatsioonist edasi tugevamasse gruppi, kuid astusid seejärel paljajalu meresiili peale: Ilmjärvel tuli vigastuse tõttu võistlus isegi katkestada. John Kaju aga teenis juuniorite arvestuses kolmanda koha.

Saaremaa Surfiklubi osales laagris koosseisuga John Kaju, Madis Erlenbach, Ott Ootsing, Tanel Ilmjärv, Kadi Ilmjärv, Karolina Noor, Alo Lätt.
Eelseisvast hooajast rääkides mainis Kaju peamise eesmärgina edukat esinemist Tallinnas toimuvatel Formula klassi juuniorite maailmameistrivõistlustel.

Print Friendly, PDF & Email