Lubadus – aastaks 2015 püsiühendus

Eile ajalehes Postimees avalikustatud koalitsioonilepingu projektis on antud konkreetne lubadus – aastaks 2015 rajada Muhumaalt mandrile püsiühendus.

Reformierakondlasest riigikogu liige ja eilsetel andmetel keskonnaminister Jaanus Tamkivi ütles, et antud lubaduse täitmise kohta järgmised sõnad: „Kõik see on loomulikult raske, aga samas siiski võimalik!” Tamkivi sõnul peaks 2008. aasta suveks valmima Saaremaa püsiühenduse tasuvuse ja keskkonnamõjude uuringud.

„2015. aastani jääb siis ju veel seitse aastat ja see ajavahemik peaks olema piisav selleks, et püsiühendus projekteerida, leida ehitaja ja rahastamise viisid ning ka ehitus ise lõpule viia,” rääkis ta.

Samas aga Jaanus Tamkivi märkis, et pelgab keskkonnamõjude hindamise lõpptulemusi ja sellest tingitud võimalikku bürokraatiat. „Kui võtta arvesse seda kogemust, mille me saime Saaremaa süvasadama ehitamisega, siis on väga võimalik, et ka seoses püsiühendusega need tekivad,” ütles ta.
„Süvasadama rajamise pärast meil tuli ju aastaid kohtuuksi kulutada ja kui taoline lugu ka nüüd kordub, siis lükkub püsiühendusse rajamine kindlasti 2015. aastast kaugemasse perioodi.”

Print Friendly, PDF & Email