Kulupõleng süütas Virita külas hoone

Saaremaal põles nädalavahetusel hoone, kus ühe katuse all olid laut, garaaž ja abiruumid. Tulekahju sai alguse kulu põletamisest.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Kihelkonna vallas Virita külas 25. märtsil kell 17.20. Päästjate kohale jõudes olid leegid hoone (mõõtmetega 10×20 meetrit) katusest väljas. Tules hävis katus, alumised ruumid said suitsu- ja veekahjustusi. Tule levik kõrval- ja eluhoonele hoiti ära. Laudast päästeti neli lehma ja kolm vasikat.

Sündmuskohal töötanud Saaremaa operatiivkorrapidaja Jüri Zabellevitši sõnul sai tulekahju alguse kulu põletamisest. “Kevadtöid teinud naisterahvas oli hoone taga pannud põlema väikese kulusiilu, sellest võttis tuld maja seina ääres olev ronitaim ja sealt omakorda süttis hoone katus,” ütles Zabellevitš. “See näitab veel kord, et kulu põletamine on ohtlik ka väga väikeses ulatuses ja võib lihtsalt kontrolli alt väljuda.”

Print Friendly, PDF & Email