Kodutütred said lipu

Laupäeval õnnistati Tallinnas Kaarli kirikus kodutütarde lipud. Ka Kodutütarde Saaremaa ringkond sai endale lipu. Estonia kontserdisaalis toimunud kontsertaktusel tänati tublimaid.

Organisatsiooni 75. aastapäevale pühendatud jumalateenistusel pühitseti 17 uut kodutütarde lippu – kõikide ringkondade ning kodutütarde üldlipp. Kaitseliidu Saaremaa maleva noorteinstruktor Ingrid Paiste ütles Oma Saarele, et oma lipust on kodutütred juba aastaid unistanud ning seda ilusam on, et lipp saadi nii suure juubeli puhul.

Estonias peetud pidulikul kontsertaktusel anti esmakordselt üle kodutütarde kõrgeim autasu – hõbesõlega tunnustusrist. Esimesena anti see üle Kodutütarde Saaremaa ringkonna vanemale ja Kahtla kodutütarde juhendajale Raili Nõgule. Ehkki Saaremaa kodutütarde juht tunnistas, et eakate daamide ees oli tal natuke piinlik, on see ometi suur tunnustus tehtud töö eest.

Tunnustusristi sai Orissaare kodutütarde rühmavanem Maidi Tilk, peavanema tänukirja Tiia Kütt (Vanalinna kooli rühma vanem), Tiia Kobin (Salme rühma vanem) ja Ursula Jakobson (Kihelkonna rühma vanem).
Kodutütred on Kaitseliidu eriorganisatsioon, kuhu kuuluvad tüdrukud alates 8. eluaastast. Saare maakonnas on 188 kodutütart, kes koonduvad 12 rühma.

Print Friendly, PDF & Email