Aprilli alguses avatakse Kuressaares uus kiirtoitlustuskoht Panama Burger, mis keskendub tervislikele hamburgeritele ja friikartulitele ning on üle-Eestilise keti esimene lüli.
Firma Panama Toitlustus OÜ esindaja Janek Klaisi sõnul hakkab Tallinna tänava ääres Neste automaattankla taga asuv söögikoht tööle drive-in meetodil, mis tähendab, et toitu ostetakse autost väljumata.
Põhiline müügiartikkel on hamburger, mis valmistatakse värsketest toorainetest, selgitas Klais, kelle sõnul külmutatud algmaterjali toitudes ei kasutata. Põhiline on, et söök oleks tervislik, rääkis Klais. Tema sõnul küpsetatakse burgerikuklid täisterajahust, millele on tervislikkuse huvides lisatud kaera- ja nisukliisid.
Hamburgeri põhikomponendi pihvi valmistamisel kasutatakse vaid Eesti päritolu veiseliha, tutvustas Klais, kelle sõnul grillitakse pihv vahetult enne kukli vahele panemist ja kliendile serveerimist.
Meie poolt pakutavad friikartulid on valmistatud Eestis kasvatatud kartulitest, mis sobivad spetsiaalselt frittimiseks, rääkis Klais ning täpsustas, et kartulid tükeldatakse ja küpsetatakse kohapeal.
Ka jookide puhul püüab Panama Burger pakkuda tervislikku valikut. Klaisi sõnul on nende joogisortimenti planeeritud piim, vesi ja mahlatooted. Gaseeritud jooke me ei paku, on Klais kindel.
Kuressaares avatav kiirtoitlustuskoht on esimene lüli üle-eestilises Panama Burgeri ketis. Janek Klaisi sõnul on järgmise 18 kuu jooksul plaanis avada 15 toitlustusasutust erinevates Eesti linnades. Põhjuseid keti esimese drive-in’i avamiseks just Kuressaares oli mitmeid, ütles Klais ja tõi välja kiirelt saavutatud maakasutuskokkuleppe maaomanikuga ning peatselt algava rahvarohke turismihooaja.
Kuressaare linna ehitusjärelevalve inseneri Aivo Kesküla sõnul on Panama Toitlustus OÜ-l vaja kasutusloa saamiseks esitada linna planeerimis- ja ehitusosakonda veel mõned dokumendid, mida ehitusseadus ette näeb. „Kui kõik paberid kohe korda teha,” ei välista Keskküla kiirtoidukoha avamist aprillis.
Ööpäev läbi avatud söögikohas saab tööd kaheksa inimest, märkis Janek Klais.
Miks mitte? Kindlasti kirjeldab selline sõnapaar õigesti erinevust seni üldlevinud kiirsöögikohtadest. Mis aga puutub üdini tervislikku toitu laiemalt, siis sellist haruldust saame omale lubada rohkema raha eest kui seda meie kaubanduses praegusel juhul võimalik on.
huvitav kui palju on selles yrituses arvestatud aega yhe kliendi teenendamiseks? kui ei ole aega kuskile sisse sooma minna siis pole seal sabas seismiseks ammugi aega.
arge unustage siis kartulite vett vahetada!!!
Äärmiselt teretulnud ettevõtmine!
Sellist sõnade kombinatsiooni ei tohiks kasutada nagu seda on “tervislik kiirsöögi koht”.
Igati asjalik, selline söögikoht kulub Kuressaarde kenasti ära!
Kuidas saab olla hamburger ja frrikartul tervislikud??? Jumalukene, ikka ei ole ilus valetada tervist ja junki kokku.
Esiteks: rahvale aetakse kärpreid pähe “Tervislik kiirsöögikoht”- BULL SHIT
Teiseks: jälle mingi putka, keegi proovib kätt- BULL SHIT
Kolmandaks: keegi kellel raha oleks piisavalt, investeeriks yhte korraliku söögikohta olgu ta siis kiire vöi aeglane, aga see on lootus kiiresti körgemale kaugemale asiseks saada nii et läbikukkunud projekt- BULL SHIT.
Kuressares otsi tiku tulega viisakaid söögikohti taga ja enamasti asuvad nad uutes SPAdes ja nyyd keegi avastas kullaaugu, lubage naerda :))) need ajad löppesid 10a. tagasi.
BullShit… lubage naerda, te ajate ise täieliku jama suust välja.
Majandusest ei tea sittagi + söögi tegemisest ei tea sittagi.
Tervisliku burgerit on võimalik teha küll, samuti friikartuleid, kui need on tehtud värskest kartulist.
Ma tean paljusid kiirtoidukette, mis töötavad väga hästi. Restoranide kette ei teagi nagu.
Loe nüüd korra tekst läbi ja saad ise ka aru, kui LOLL sa oled!
Sinu puhul on tegemist rohkem kibestunud foorumikülastajaga (nagu Delfis), kes proovib esimesel võimalusel kõike maha teha.
Mina tahaks küll, et kuressaarde üks burger avataks ning veelgi rohem ootan, et see on ka maitsev.
Blaaaa blaaa blaaaa, sul ei önnestu mind solvata, sest sinu maailmavaade on väga kitsas. Arvan, et oled yks tegelintskitest, kes seal opereerima hakkab ja nyyd yritad ………. saia teha. Inimese yks loomulik kaitseomadus ongi end kaitsta. Kriitikat ei kannata kohe yldse ja kui midagi kaitsed, siis tule mingi asjalikuma argumendiga välja. Mis on yhel putkal tegemist majanduse ja köögiga :))) ja väitega “Tervislik kiirsöögikoht”. Mine parem turule värskeid kevadlilli myyma suur majandusteadlane. Jään samale arvamusele ja pealegi ei oska sa ise ridadelt vöi nende vahelt lugeda. Ei väitnud, et ei vöiks aretada söögikohta, kuid see peaks olema korralik. Kiire, aeglane, burger, kiluvöileib vöi mis iganes, aga mitte mingi putka!
to Bull Shit
mul selline tunne, sa tahad ainult nokkida ja maha teha… mis kriitika siis su jutust välja tuleb?? aga reede öösek kell 4 kuressaare peal suure näljaga süüa otsinud oled?? tee siis restoran… mu meelest üks restoran teise otsas kinni… aga ma ei taha kogu aeg restorani… kui on nälg ja kiiresti süüa vaja, siis ikka kiirtoitu. Ja jumal tänatud, et ei ole külmutatud pooltoodetest mikrolaineahjus ülessoojendatud “junk food”… aga tead… usu mind, rahvas sööks sedagi!
Hea ettevõtmine,ootan juba millal süüa saab.
Panama = subtroopiline mikroahi söök: EI
krt mai keskpaik juba,ikka pole lahti
Sai seda kohta nüüd tükk aega oodatud ja siis lõpuks see nüüd avati(see nüüd ainuke koht meil siin kus burgerit osta saab..nii et lootused olid suured).Nii siis.. käisin ka mina eile õhtul seal lootuses siin kuressaares üks korralik burger ära süüa-kuid looda sa…esimene jahmatus oli juba nende burgerite hinnad seal (väike 25 ja suur 35) ja selle nn. “juurvilja burgeri” maitsest räägimata. Burger nägi siis ise välja iseenesest selline ..Kahe ära kõrbenud täistera leivaviilu vahele oli topitud poolenisti toores liha(mis kuidagi kurgust alla ei tahtnud minna), siiis mingi väga imelik majoneesi või hapukoore kaste , siis mingi suur küüslauk seal sees ja kõige tipuks veel pool küpse tomat.Maitse elamused mis sugused.
Kliente oli seal sell päeval küll päris palju ,autod voorisid akna alt järjekorras jne.(noh alguse asi inimesed proovivad korra selle burgi ära seal) Aga see klienditeenindus jättis seal küll väga kõvasti ka veel soovida. Need 2 teenindajat rääksid seal veel oma vahel juttu ja tammusid niisama ringi-omal pikk autote järjekord akna taga ja inimestest sammuti. Minul läks igatahes oma burgeriga 17 minutit millegiga..
Igatahes minu kui väga suure burgeri-fänni arvamus ,kes igakord kui Tallinas käib siis seal ka seda kotletisaija sööb on..Kui see putka oma burkside ja teenindus kvaliteeti lähiajal ei paranda siis jääb see vist varsti viimasestki kliendist ilma..
Igatahes see mis seal toimub võrdub minu arust hamburgeri mõnitamisega ja ühest oma tulevasest potensiaalsest püsikliendist jähid nad nüüd igatahes igaveseks ilma.
Tänan tähelepanu eest!
Täitsa toores liha. Tõmbavad seal taga tobi…. Sitt koht ja kallis.
Ega nendest tervislikest eesti kartulitest ei jää ka midagi normaalset alles kui neid mingis vanas rasvas leotada..
Ja üldse, tervislik burger?
Kõikidest burgeri koostisainetest annaks teha tervisliku eine, kui neid õieti töödelda, aga mikrouunis üles soojendatud ja mingi toores pihv vahel.. See ei tee neid burgereid veel tervislikuks, et sinna mingi tomat või küüslauk vahele topitud on. Mul läheb süda pahaks sellisest kiidulaulust sellele putkale. Rääkimata sealsetest toitudest. Mina sinna oma jalga enam ei tõsta.