Kuressaare ringtee suurremont algab 2008. aasta suvel ning maksab 80 miljonit krooni

Kuressaare ringtee rekonstrueerimise projekti koostajaks valitud Reaalprojekt OÜ juht kohtus eile ringteega piirnevate omavalitsuste esindajatega ja kohalike teemeistritega.

Lepiti kokku, et Kuressaare linn ja Kaarma vald selgitavad kahe nädala jooksul välja kõik ringteega haakuvad detailplaneeringud ja kaugemad arendushuvid.

Omavalitsuste ülesandeks jäävad ka läbirääkimised rekonstrueerimistöödega haakuvate maade omanikega maade võimaliku omandamise või võõrandamise suhtes. Saarte Teedevalitsuse juhataja asetäitja Toomas Magus ütles, et kindlasti kaovad ringteelt mõned ristmikud. „Ringtee funktsioon on midagi muud kui tekitada iga saja meetri tagant ristmikke.”

Ringtee rekonstrueerimise projekt Roomassaare sadamast kuni Kellamäe ringini kulgeva 8,4 km pikkuse teelõigu osas peab valmima järgmise aasta veebruaris. Ringtee kõrvale ehitatakse valgustatud jalgrattatee. Tööd algavad 2008. aasta suvel ja maksvad 80 miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email