Inspira, Semiir ja Sädemed pääsesid Pärnu Koolitantsule

Homme toimub Pärnu kontserdimajas Koolitants 2007 Pärnu-, Saare- ja Järvamaa piirkondlik festival.

Festival Koolitants 2007 on jõudnud teise etappi. 26. jaanuaril alanud ja kuu väldanud maakondlikelt tantsupäevadelt on viiele piirkondlikule festivalile edasi pääsenud pooled tantsud. 368 osalevast tantsunumbrist valitakse 27.–29. aprillini Tallinnas toimuvale lõppkontserdile 100 parimat.

Laupäeval kogunevad Pärnu kontserdimajja Pärnu-, Saare- ja Järvamaa tantsutrupid. Pärnumaalt on laval 44, Saaremaalt 6 ja Järvamaalt 13 tantsu. Saarlasi esindavad Semiir, Inspira ja Sädemed. Kokku tuleb truppe kolmest maakonnast 35, tantsijaid aga 463, kellest 49 on poisid ja 414 tüdrukud.
Piirkondlike festivalide žüriisse kuuluvad tantsupedagoogid, tantsijad ja koreograafid Kristin Pukka, Kaarel Väli, Märt Agu, Inna Sulg ning Tiina Rebane.

Festival Koolitants toimub käesoleval aastal 13. korda ning seda korraldab Eesti Tantsuagentuur. Koolitantsu veebruaris toimunud maakondlikel tantsupäevadel osales kokku 5089 koolilast ja -noort 310 tantsutrupist. Kokku esitati 689 tantsu. Festivali eesmärk on edendada Eesti tantsuelu, tekitades huvi tantsu vastu võimalikult paljudes lastes ja noortes. Samuti on festivali eesmärgiks avastada noori andekaid tantsijaid, luues neile varakult võimalused edasiarenemiseks.

Print Friendly, PDF & Email