Vanemuine tuleb Pädastesse

Selle aasta suvel – juunis ja juulis – on Vanemuise teater võtnud nõuks tuua Muhumaale Pädaste mõisa üheksa etendust, mängitakse Paul Barzi elegantset komöödiat „Võimalik kohtumine”, teatas Oma Saarele teatri pressiesindaja Tambet Kaugema.

“Võimaliku kohtumise” on tõlkinud Maarja Jakobson, lavastab Raivo Trass ning kunstnikutöö teeb Vanemuise peakunstnik Kristiina Münd. Mängivad Aivar Tommingas, Raivo E. Tamm ja Ao Peep. Etendustel musitseerib Tartu Keelpillikvartett.

Muusikamaailma kaks suurkuju, ühel ja samal 1685. aastal sündinud Johann Sebastian Bach ja Georg Friedrich Händel ei kohtunud tegelikult mitte kunagi. Pädaste vabaõhulaval toimuv on näitekirjaniku fantaasiavili – ehkki kõik see oleks võinud ju ka Leipzigis 1747. aastal just täpselt niiviisi juhtuda.

“Vanemuine on suvelavastusega “Võimalik kohtumine” Muhu saarel väga oodatud,” ütles Pädaste mõisa üks omanikke Martin Breuer. “Pädaste mõis oma lihtsa stiilsusega on sajandeid olnud kultuurilistele delikatessidele sobiv keskkond. Charlotte von Siemens, mõisa viimane perenaine, ei tulnud Muhu saarele kunagi ilma oma kammermuusikakvartetita, kes tema õhtuid elavdas.”

Suvelavastus jõuab lavale Vanemuise teatri, Muhu valla, Pädaste mõisa ja teatri suurtoetaja Kinema koostööna.

Print Friendly, PDF & Email