Saaremaa kodutütred õppisid laagris tundma mitut sorti ameteid

Saaremaa kodutütred õppisid laagris tundma mitut sorti ameteid

 

Eile lõppenud koolivaheajalaagris tutvusid Saaremaa kodutütred mitmesuguste elukutsetega.

Kaitseliidu noorteinstruktori Ingrid Paiste sõnul oli kodutütarde kevadise koolivaheaja-laagri teemaks erialad meie ümber.

Kahe päeva jooksul said tüdrukud nii mitmes asjas targemaks kui ka tutvusid erinevate elukutsetega, rääkis Paiste, mainides piirivalvet, politseid ja päästeametit, kus saadi aimu sealsete inimeste tööst ning kuidas hoiduda ohtudest, mis tavainimest ähvardada võivad. Lisaks käisid kodutütred Kuressaare kultuurikeskuses, kus Kultuurivara rahvakultuurijuht Tiiu Villsaar ja raamatukogu juhataja Anu Vahter tutvustasid maja ja oma tööd.

Samuti said kodutütred õpetust esmaabist, kosmeetik andis nõu iluteemadel, õpiti mitmesuguseid käsitöövõtteid ning käidi ujumas, ütles Paiste.

Eilsele päevale oli planeeritud ka kohtumine Kodutütarde Saaremaa ringkonna vanema Raili Nõgu ja Kaitseliidu Saaremaa maleva pealiku kapten Toomas Luigega.

Valmistumine järgukatseteks

Kahepäevase laagri jooksul õppisid tüdrukud ka järgukatseteks, rääkis Paiste ning selgitas, et kui kodutütar on kogunud teatud hulga teadmisi/oskusi, siis sooritab ta katse, mille edukal läbimisel saab ta aste kõrgema järgu.

45 laagris osalenust noorimad olid kaheksa-aastased Aste koolitüdrukud, kes alles soovivad kodutütardeks saada. Neil tulevad 1. järgu katsed suvel, ütles Paiste ning lisas, et tüdrukute tublidus laagris annab alust arvata, et neist saavad head kodutütred.

Paiste sõnul sõidab ligi kolmkümmend kodutütart ja juhendajat laupäeval Tallinnasse, kus kodutütarde organisatsiooni 75. aastapäeva puhul toimub Estonias pidulik kontsert-aktus, jagatakse preemiaid tublimatele ning Kaarli kirikus toimub kodutütarde lippude õnnistamine.

Print Friendly, PDF & Email