Haapsalus toimus rahvakultuuri ümarlaud

Teisipäeval toimus Haapsalus Lääne-Eesti regiooni rahvakultuuri ümarlaud. Osalema olid kutsutud Hiiu, Saare, Rapla, Lääne ja Harju maakonna kultuurijuhid, kes kõik tegid oma maakonna kultuurielu tutvustava ettekande.

Samuti ütlesid arutelul sõna sekka kultuuriministeeriumi, Kultuurkapitali ja keskseltside esindajad. „Kohtumise eesmärk oli edendada koostööd kultuuriga seotud instantside vahel,” tutvustas Saare maakonna rahvakultuuri spetsialist Krista Lember ning lisas, et suuremaks aruteluks siiski ei läinud. „Kasu oli nii palju, et saime juurde kindlust, et teeme oma asju õigesti,” lisas Lember. Esimest korda sai räägitud ka laiemale ringile saarte kultuuriruumist, selle kaitse- ja toetamise vajadusest.

Saaremaad esindasid Haapsalus lisaks Lemberile veel maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja asetäitja Valve Heiberg, Kultuurkapitali kohaliku esindajana Tea Rauk, rahvamajade esindajana Maire Sillavee, seltside nimel Laine Tarvis ja Kaie Kesküla.

Rahvakultuuri ümarlaud rändab mööda Eestimaad edasi, järgmine kord kohtutakse Valga kultuurikeskuses.

Print Friendly, PDF & Email