SWE-7 viskas end hõbedale

SWE-7 viskas end hõbedale

 

Tabav kolmepunktivise 23 sekundit enne lõpuvilet viis saarlased laupäevases II liiga mängus Tamsalu Los Toros/BBP vastu võidule 69:66. Tasuks liiga hõbemedalid ja võimalus lunastada esiliiga pääse üleminekumängudel Keila vastu.

Kuressaare spordikeskuses toimunud II liiga viimases mängus jooksid vastamisi tabeli liider Tamsalust ja kohalik SWE-7. Saarlastel oli vaja kindlat võitu, kuna kaotuse korral oleks jäädud kolmandaks ja esiliigaga tulnuks hüvasti jätta. Samas oli ka teoreetiline võimalus saada liiga esikoht, selleks oli vaja vastaseid võita 23 punktiga.

Juba mängu algusest oli näha, et 23-punktilist võitu täna lootma ei tasu hakata, pigem tuleb mängida kindla võidu peale. Punkt punktilt kulgenud mängu esimene veerandaeg lõppes 22:20 kohalike kasuks. Poolaeg seevastu külalistele 39:36. Kolmanda veerandi alguses kärises vahe veelgi.

50:41 Los Torosele. Siis aga peatasid kohtunikud mängu, kuna pidevalt nirises spordikeskuse laest väljakule vett. Pärast pausi hakkas õnn jõudma ka kohalike õuele. Kolmanda veerandaja lõpuks oli seis tasavägine 52:52. Samas taktis, punkt punktilt, kulges ka kogu viimane veerand. Kui lõpuni jäi 23 sekundit, oli jällegi jõutud viigini: 66:66. SWE rünnak kulges rahulikult ja vabaks mängitud Indrek Õunpuu sopsas seisuks 69:66. Külaliste rünnakuüritus luhtus ja hõbemedalid olid saanud reaalsuseks.

Medal kaelas, tõdes õhtu täht Indrek Õunpuu, et ega selliseid asju iga päev ei juhtu küll. Treener Marko Oolu sõnul oli Õunpuu vise täiesti teadlik tegevus, mitte lõpuponnistus. „See on meie kindel kombinatsioon.”
Treeneri arvates oli mäng enam-vähem: „Rünnakut ei saanud korralikult käima, kaitse seevastu pidas. Eriti andis see tunda kolmandal veerandajal, kui hakkasime järgi võtma.”

Pidu siiski pidama ei hakata. Saarlaste treeneri sõnul tuleb ära mängida ka üleminekumängud Keila vastu. „Eesmärk on siiski esiliigasse jõuda,” kinnitas Ool.

Print Friendly, PDF & Email