Orissaares tehti Soome-Eesti ühislaulupeo eelproovi

Laupäeval toimus Orissaare kultuurimajas Soome–Eesti ühislaulupeo “Südamete laulusild”eelproov. Osales kolm koori: segakoor Waldia Õie Pärteli juhendamisel, segakoor Horele, kelle juhendaja on laulupeodirigent Anne Kann, ja naiskoor Piret Silja Tammelehe juhendamisel. Anne Kann on esimene Saare maakonna dirigent, kes juhatab koore eeloleval suvel ka Tallinnas suure laulukaare all.

Kohal oli ka Soome–Eesti laulupeo üldjuht Raul Talmer, kelle peaülesandeks oli hinnata koore ja nende valmisolekut Soome sõiduks. Soome–Eesti laulupidu on eeskätt sõpruskontsert, kus lauldakse vaheldumisi eesti ja soome keeles. Avagala ja laulupeo peateos on Veljo Tormise ”Laulusild”.

”Põhjus, miks Saaremaalt on nii vähe koore osa võtmas, on suvel toimuv koolinoorte laulupidu – seetõttu on dirigentidel ja õpetajatel väga töötihe aeg,” ütles Anne Kann.

Soome–Eesti ühislaulupidu toimub Soomes Poris 15.–17. juunil.

Print Friendly, PDF & Email