Tuulte Roosi uus kaubanduskeskus teeb kohalikele muret (4)

Eile toimus Kuressaare Merikotka tänav 1 detailplaneeringu avalik väljapanek ja arutelu, kus linnakodanikele jagasid selgitusi abilinnapea Urmas Sepp, linnaarhitekti kohusetäitja Tuuli Org ja projekteerija Kai Keel.

Kohale tulnud mõneteistkümnes Tuulte Roosi elanikus tekitas eelkõige muret uue kaubandus- ja ärihoone kõrvale planeeritava parkla tõttu tekkiv müra ja õhusaaste ning korterelamutest avaneva kauni vaate kadumine.

Tuuli Org kinnitas, et konkreetsete ettepanekute olemasolul on planeeringus võimalik ehitatava hoone korruste arv ja maksimumkõrgus täpsemalt lahti kirjutada. Parkla puhul rõhutas Kai Keel asjaolu, et seal tuleb kõrg- ja madalhaljastus, mis tekitab parkla ja kortermajade vahele piirde.

Arendaja pole teada

Tuuli Oru sõnul pole hetkel teada, kes saab Merikotka 1 arendajaks, kuid huvi on antud piirkonna vastu tuntud.

Järgmise kahe nädala jooksul on soovijail võimalik esitada linnavalitsusele nimetatud detailplaneeringu osas nii vastuväiteid kui ka ettepanekuid.

Print Friendly, PDF & Email