Marian Heinat on parim emakeeletundja

Saaremaa ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Marian Heinat, kelle emakeele õpetaja on Rita Ilves, saavutas vabariiklikul emakeeleolümpiaadil Tartus vanemas vanuseastmes (9.–10. klassid) esimese koha.

I voorust, kus tuli esitada rahvaluule-teemaline uurimustöö, pääses II vooru edasi 25 õpilast. Eelvooru jaoks kirjutatud uurimustöö teema oli Heinatil koolide traditsioonide muutumine läbi aegade. Olümpiaadi lõppvoorus lahendati teoreetilisi ülesandeid nii soovitatud üksikartiklite kui ka koguteose “Regivärsist netinaljadeni” põhjal, praktilistes ülesannetes tuli interpreteerida pärimustekste.

Žürii koosnes peaasjalikult Tartu ülikooli kirjanduse ja rahvaluule osakonna õppejõududest, esimees oli osakonna vanemteadur Risto Järv. Lisaks olümpiaadile said õpilased Tartus tutvuda ka Eesti Rahvaluule Arhiiviga.

Print Friendly, PDF & Email