Linn jagas spordiklubidele raha

Kuressaare linnavalitsus kinnitas teisipäeval summad, millega eelarvest toetatakse eraõiguslikke spordiklubisid. Raha antakse sporditegevuseks, mis on suunatud 6–19-aastastele linna lastele. Jagamisele läks 738 500 krooni.

Rahataotlusi arutanud komisjonile laekus 18 taotlust nii A- kui ka B-kategooria spordialasid harrastavatelt klubidelt. Linna poolt makstava pearaha suurus on 2500 krooni õpilase kohta kuus A-rühmas ja 1500 krooni kuus B-rühmas. Spordialade jagunemise on oma määrusega kehtestanud linnavolikogu.

Abilinnapea Argo Kirsi sõnul said rahastatud kõik klubid, kes seda soovisid. Küll mitte täieliku soovitud summaga.

A-aladest sai enim toetust jalgpalliklubi FC Kuressaare, keda toetati 212 500 krooniga. Klubi oli esitanud taotluse 80 lapse treeningute korraldamiseks. Jalgpalluritele järgnes tenniseklubi Sinnet 135 000 krooniga (54 last). Kokku sai A-rühmas toetust kuus klubi.

B-aladest toetati enim juudo ja ujumisega tegelevat Kuressaare kesklinna spordiklubi (30 last), kellele eraldati 45 000 krooni. B-rühmas sai toetust kokku 12 klubi, kogusummas 276 000 krooni.

Lepingud toetuse saajatega sõlmib linnavalitsus ühe kuu jooksul alates otsuse kinnitamisest.

Print Friendly, PDF & Email