Saaremaa pritsumeeste tehnika täieneb aastal 2008 (2)

Saaremaa pritsumeeste tehnika täieneb aastal 2008

 

Kui praegu on Saaremaa päästekomando kasutada kaks kaasaegsetele päästetööde operatiivtaktikalistele nõuetele vastavat põhiautot, siis tuleval aastal on kavas neid soetada veel kaks, mille järel on kaasaegne päästetehnika Kuressaare, Orissaare, Kihelkonna ja Leisi päästekomandol.

Päästeameti päästetööde planeerimise ja analüüsi talituse juhataja Tarmo Terepi sõnul on ühe põhiauto maksumus 4,144 miljonit krooni.

Ta lisas, et esimese 2008. aastal saabuva põhiauto ehitamine on juba alanud, alusauto on Scania (Rootsi) ja pealisehitus Wawrzazek BAS3 (Poola-Rootsi). „Teise riigihanke pakkumismenetlus on käimas ja pakkumiste avamine on aprilli lõpus,” märkis Terep.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe sõnul teeb uus tehnika talle kahtlemata rõõmu, kuid laskmata karu nahka ei soovinud ta veel jagada. „Kui masinad käes, eks siis näe,” nentis Lindmäe, kelle sõnul on ennegi juhtunud, et pealinnast lubatu miskipärast saar-lasteni ei jõua. „Praegu teeb mulle rõõmu, et ükski meie autodest ei ole enam minust vanem – see tähendab väljalaske-aastat 1965,” ütles ta.

Koos põhiautodega on päästeametil kavas soetada Saaremaa päästekomandodele 2007.–2008. aastal ka tulekustutustööde varustust (tuletõrjearmatuur, voolikud ja joatorud ning maastiku- ja metsapõlengute kustutamise ATV koos kustutussüsteemiga), suitsusukeldumisvarustust (suruõhu hingamisaparaate, suruõhukompressorseadmeid), liiklusavariide likvideerimise vahendeid (hüdraulilised ja pneumaatilised päästevahendid) ja veepäästevarustust (päästetöödepaat, sukeldumisülikonnad ja päästevahendid). Peatselt Saaremaale jõudva ATV kohta ütles Lindmäe, et tegemist on pärnakate vana masinaga, mis täiesti töökorras ning kulub kindlasti marjaks ära väiksemate kulupõlengute korral.

Päästjad hakkavad kolima

Ehkki Margus Lindmäe eile veel ei teadnud, millal hakatakse Kuressaare päästeosakonna praegust maja lammutama, ütles ta, et kolimisega oma ajutistesse, Kommunaali ruumidesse tahetakse ühele poole saada 15. aprilliks. „Seda muidugi juhul, kui varakevadised kulupõlengud meile liiga palju lisatööd kaela ei too,” lisas ta. „Eks me teeme seal ka väikestviisi remonti enne – krohvi- ja värvitöid,” märkis Lindmäe.

Print Friendly, PDF & Email